Безробітні Тернопільщини працевлаштовуються за допомогою профтехнавчання

Безробітні Тернопільщини працевлаштовуються за допомогою профтехнавчання

24.08.18 09:25 0 500
Для підвищення конкурентоздатності безробітних на ринку праці та забезпечення роботодавців кваліфікованими кадрами, фахівці обласної служби зайнятості Тернопільщини організовують професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації.

«У період з січня по липень 2018 року професійне навчання пройшли понад 1000 безробітних краян. Серед них: 19 учасників АТО, двоє внутрішніх переселенців, 32 особи з інвалідністю, 378 осіб з числа молоді до 35 років. Завершили навчання 834 безробітних, яких 96,3% вже працевлаштовані», — повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Все більшої популярності набувають центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, в яких жителі Тернопільщини можуть навчатися за більш ніж 300-ма напрямками та професіями як стаціонарно, так і дистанційно (в режимі on-line). Це спеціалізовані заклади освіти європейського рівня для підготовки дорослого населення за професіями сфер будівництва, послуг, промисловості, ІТ-технологій, сільського господарства.

До слова, базою центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості можуть скористатися і роботодавці для професійного навчання чи підвищення кваліфікації своїх працівників на платній основі.

Цьогоріч професійне навчання здійснювалося за 188 професіями та напрямами на базі різних закладів освіти та роботодавців, у т.ч. й безпосередньо на робочих місцях підприємств, установ та організацій.

Для швидкої адаптації безробітних до умов певного виробництва, трудового колективу та задоволення потреб роботодавців у висококваліфікованих кадрах проводилась робота з підвищення кваліфікації 962 безробітних шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях. Найбільш успішною була співпраця з сільськогосподарськими підприємствами регіону, роботодавцями сфери послуг, закладів торгівлі та громадського харчування.

Пресова служба Тернопільського обласного центру зайнятості

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Після ...

КОМЕНТАРІ