В Житомирській області маємо сформувати спроможну мережу закладів освіти,- Геннадій Зубко

В Житомирській області маємо сформувати спроможну мережу закладів освіти,- Геннадій Зубко

24.08.18 08:27 0 416
Маємо сформувати спроможну мережу закладів освіти. Про це вчора, 21 серпня, заявив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час освітянської конференції «Нова українська школа: старт реформ, участь громад».

Освіту в національному проекті «Децентралізація» ми в першу чергу розглядаємо з точки зору інвестиційного напрямку. Ми не розглядаємо освіту як витрати з бюджету країни. Державна субвенція направляється на місця як інвестиції на розбудову освітянської інфраструктури і формування спроможної мережі опорних освітніх закладів. На цьому під час освітнього форуму наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

— « в Україні функціонує 545 опорних шкіл, з яких 234 в об'єднаних громадах. Тож коли ми говоримо про якість освіти на місцях, формування опорних закладів і розбудову Нового освітнього простору (НОП) – маємо чітко розуміти, як в Україні функціонуватиме ця мережа, як забезпечити її фінансову стійкість, ефективне використання освітньої субвенції й необхідну інфраструктуру. Мінрегіон та МОН вже працюють над розробкою методики і рекомендацій, які дозволять сформувати спроможну мережу закладів освіти. Це буде чітка маршрутна карта для управлінців в освіті і директорів шкіл, які будуть розуміти свою відповідальність у цій системі», — зазначив Геннадій Зубко.

— «Серед наших найперших кроків, які дозволять сформувати спроможну мережу закладів освіти - розробка нової редакції Положення про освітній округ з визначенням НОП, Положення про опорний заклад освіти та Методики формування спроможної мережі закладів освіти. Такий підхід дозволить створити нове освітнє середовище в Україні – навчальний HUB, в якому б діти розвивалися всебічно: від вивчення обов'язкової шкільної програми до відвідування різноманітних гуртків», - розповів Геннадій Зубко.

Також він наголосив, що Мінрегіон готовий долучитись до роботи з формування регіонального замовлення у навчальні заклади.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі демонтували ...
Наступна новина: Депутати підтвердили ...

КОМЕНТАРІ