В Житомирській області МОН закупить сучасні тести,що допоможуть складати кращі програми розвитку для дітей з особливими освітніми потребами

В Житомирській області МОН закупить сучасні тести,що допоможуть складати кращі програми розвитку для дітей з особливими освітніми потребами

24.08.18 10:32 0 502
Міністерство освіти і науки зможе закупити новітні тести, що дозволять краще складати індивідуальні програми розвитку для дітей з особливими освітніми потребами. Це передбачено постановою «Про затвердження Порядку використання у 2018 році коштів, передбачених у державному бюджеті на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами», яку прийняли на засіданні Уряду 22 серпня 2018 року.

Йдеться про комп'ютеризовані тести для діагностики за шкалами оцінювання Векслера, Лейтера, Коннерса тощо. Такі методики дозволяють оцінити невербальний та вербальний інтелект дитини, її сприйняття і мислення, швидкість обробки інформації, робочу пам'ять і функціонування нейропсихологічних процесів, що лежать в його основі. Вони також забезпечують оцінку IQ, визначають здібності та потенціал дитини, набуті знання та навички.

Тести можна проводити навіть дітям, які не вміють читати і писати, або ж не промовляють деякі літери.

«Я хочу наголосити, що проведення такої комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини не лише підвищить кваліфікацію наших фахівців, але й значно розширить доступ дітей з особливими освітніми потребами до якісної освіти з урахуванням індивідуальних потреб кожної дитини», - прокоментувала прийняття постанови очільниця директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариса Самсонова.

Передбачається, що комплект методик для кожного із 500 новостворених ІРЦ складатиметься із:

* методики для визначення розладів аутистичного спектру;

* методики для діагностики синдрому дефіциту уваги та гіперактивності;

* методики для тестування невербального інтелекту і когнітивних можливостей;

* методики для тестування психолого-освітнього профілю;

* методики для тестування вербального інтелекту і когнітивних здібностей.

Кожна методика комплектуватиметься електронним ключем для доступу до обробки протоколів дослідження, набором робочих бланків, книгами та матеріалами для тестування дітей.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Під час ...
Наступна новина: У Тернополі встановлять ...

КОМЕНТАРІ