Чернігів: Перевізникам дозволили підняти вартість проїзду в міському пасажирському автотранспорті

Чернігів: Перевізникам дозволили підняти вартість проїзду в міському пасажирському автотранспорті

24.08.18 11:14 0 556
Відповідне рішення прийнято 22 серпня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Відтак перевізники можуть підняти ціну на проїзд у автобусах по Чернігову до 5 грн вже цього тижня.

Підвищення вартості проїзду на 50 коп. – болісний для більшості жителів міста крок. Втім він необхідний, щоби перевізники, за їх власними словами, хоч якось «тримались на плаву». Адже збільшення вартості проїзду ледь покриває інфляцію, підвищення цін на комплектуючі (для прикладу, на автошини +43-44%, акумулятори +37%, оливу та мастило +41%), зростання мінімальної заробітної плати, значне подорожчання палива (для прикладу, дизельне паливо +35,6%) за останній рік.

Головна ж проблема – нестача водіїв та ремонтників, які цілими бригадами виїздять на роботу до країн ЄС чи до Києва. З цієї причини на рейси не виходять десятки автобусів. Тільки за останній рік звільнилось та виїхало закордон більше 150 водіїв.

До речі, якщо у порівнювати з іншими містами, то у 19 обласних центрах України проїзд коштує 5 і більше гривень (аж до 8 грн), нижча вартість - у 5 містах.

Вимоги міста до перевізників незмінні: дотримання графіків руху, технічний стан автобусів, недопущення порушення правил ПДР.

Найбільше ж уваги приділяється скаргам громадян, безпеці перевезення, дотриманню графіку в пікові часи, оновлення рухомого складу.

Нагадаємо, що аби між міською владою та перевізниками був відкритий, зрозумілий та чіткий діалог, у 2017 році був підписаний «Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між виконавчим комітетом Чернігівської міської ради та суб'єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері надання послуг з перевезень автомобільним транспортом у м. Чернігові».

Після підписання Меморандуму за 2017 рік у громадському транспорті відбувся ряд позитивних змін.

Для прикладу, запрацювала система GPS–моніторингу на міському пасажирському. Майже 400 автобусів обладнані трекерами, які підключені до системи DozoR City. Відтак пасажири мають можливість отримувати інформацію про місце знаходження рухомого складу та час прибуття на зупинку зі своїх смартфонів та стаціонарних ПК. Крім того, це дозволяє більш ефективно контролювати перевізників.

У 2017 році перевізниками придбані та поставлені на маршрути 22 нових автобуси.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ