У Чернігові встановили пам’ятну дошку Герою України Олегу Міхнюку

У Чернігові встановили пам’ятну дошку Герою України Олегу Міхнюку

24.08.18 10:11 0 545
22 серпня, в Чернігові урочисто відкрили пам'ятну дошку Герою України, афганцю, учаснику Евромайдану та АТО Олегу Міхнюку. Дошку встановлено на фасаді житлового будинку за адресою вул. Шевченка, 32.

Також на знак вшанування пам'яті загиблих відбулось покладання квітів до Меморіальних стел загиблим учасникам АТО та Небесної сотні на Красній площі, а також до пам'ятного знаку чернігівцям – воїнам-інтернаціоналістам.

* *

Олег Міхнюк народився 27 жовтня 1965 року в селищі міського типу Мала Дівиця Прилуцького району Чернігівської області.

У 1984–1985 роках брав участь у бойових діях у Республіці Афганістан. Отримав два поранення. Кавалер двох орденів Червоної Зірки та медалі «За відвагу».

Після війни в Афганістані активно займався громадською роботою Один з ініціаторів і засновників Української спілки ветеранів Афганістану (УСВА), заступник голови УСВА з питань медико-соціальної реабілітації ветеранів та військово-патріотичного виховання молоді.

За плідну роботу по патріотичному вихованню молоді був нагороджений орденами «За мужність» ІІІ ступеня (1999) та ІІ ступеня (2004).

Активний учасник Революції Гідності. Сотник 8-ї сотні Майдану.

З початком військової агресії проти України пішов добровольцем до 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Старший сержант, командир «афганської» роти.

Загинув 20 серпня 2014 року під час мінометного обстрілу біля селища Новосвітлівка Краснодонського району Луганської області.

23 серпня 2014 року похований на Лук'янівському військовому кладовищі в місті Києві.

Указом Президента України № 660 від 21 серпня 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, високопрофесійне виконання службового обов'язку» нагороджений орденом «За мужність» І ступеня (посмертно).

Указом Президента України № 494 від 21 серпня 2015 року «за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

19 лютого 2016 року розпорядженням Чернігівського міського голови вул. Воїнів-інтернаціоналістів була перейменована на честь Олега Міхнюка.

Більше фото на сторінці в Facebook

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: День міста,28 серпня,у ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ