Чернігів: Під час реконструкції розподільчої смуги по вулиці Рокоcсовського приберуть всю зовнішню рекламу

Чернігів: Під час реконструкції розподільчої смуги по вулиці Рокоcсовського приберуть всю зовнішню рекламу

24.08.18 10:30 0 646
Як повідомив заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, з центральної та історичної частини міста за останні 2 роки прибрали до 30% зовнішньої реклами. Ці процеси відбуваються у відповідності до загальної концепції приведення міста до європейських норм благоустрою.

Більш того – за останні 2 роки міська рада не надала жодного дозволу на встановлення нових білбордів у центрі міста, прибрала всю рекламу з тролейбусних опор та розтяжок, а також фасадів житлових будинків.

— «Чернігів був перевантажений кількістю реклами в центрі міста. Однозначно, місто почало дихати більш вільно, коли з його вулиць прибрали величезні біл-борди, зникла стихійна торгівля, постійно зменшується кількість МАФів. Містяни сприймають це дуже позитивно», - переконаний Олександр Ломако.

Власники рекламного бізнесу, загалом, йдуть назустріч побажанням міської влади привести центр міста до ладу, погоджуючись на демонтаж окремих конструкцій чи їх перенесення з центральної частини міста.

Читати також: З Красної площі приберуть білборд. ФОТО

Втім трапляються і ті, хто принципово не погоджується. Так, під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради 22 серпня представник ТОВ «Телекомунікаційна компанія «Комфорт» виступив із категоричною вимогою продовжити термін дії дозволу на розміщення 12-и рекламних конструкцій (сіті-лайтів) на дорожній розподільчій смузі по вул. Рокоссовського.

Як відомо, наразі на вул.Рокоссовського завершується капітальний ремонт дорожнього полотна, тротуарів, розпочався монтаж систем освітлення пішохідних переходів. Також облаштовується розподільча смуга – тут будуть квітники.

Натомість, з розподільчої смуги приберуть всі рекламні конструкції, які окрім псування естетичного вигляду відремонтованої вулиці, можуть слугувати об'єктами підвищення небезпеки дорожнього руху. Власникам рекламних конструкцій відповідно до чинного законодавства були запропоновані альтернативні місця для перенесення сіті-лайтів.

Компанія «РТМ» пішла назустріч міській владі та під час засідання робочої групи з питань зовнішньої реклами погодилась перенести рекламні щити. Натомість ТОВ «Телекомунікаційна компанія «Комфорт» із запропонованими місцями для перенесення сіті-лайтів незгодна, мотивуючи це у тому числі тим, що отримуватиме менший прибуток від реклами на новому місці.

Олександр Ломако, як голова робочої групи по зовнішній рекламі, наполягав на необхідності звільнити розподільчу смугу вул.Рокоссовського від сіті-лайтів. До того ж, на засіданні виконавчого комітету припустили, що компанія може мати ознаки ухилення від сплати податків: за 2016 рік підприємство сплатило до міського бюджету лише 1000 грн податку на доходи фізичних осіб. Директор компанії цю інформацію підтвердив.

Виконавчий комітет вислухав аргументацію обох сторін і прийняв рішення відмовити ТОВ «Телекомунікаційна компанія «Комфорт» у продовженні терміну дії дозволів на тимчасове розміщення 12 сіті-лайтів по вул.Рокоссовського.

На думку членів виконавчого комітету, мова не йде про якесь упереджене ставлення до компанії: адже тим самим рішенням компанії продовжили дію дозволу на розміщення 5 сіті-лайтів по просп. Перемоги та вул. Київській, а також 2 сіті-лайтів на розподільчій смузі по вул.1-го Травня.

На думку чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, місто однозначно має рухатися у бік зменшення кількості конструкцій зовнішньої реклами на вулицях. Для порівняння, у містах Європейського Союзу, зовнішньої реклами у рази менше.

До речі, українське законодавство також зобов'язує зменшувати на вулицях міст кількість зовнішньої реклами. Вже з 1 вересня в Україні запрацюють нові правила з будівництва вулиць і доріг у містах і селах. Відповідно до нових вимог ДБН (державні будівельні норми), під час нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту існуючих вулиць і доріг забороняється встановлювати на пішохідних зонах рекламних конструкцій та тимчасових споруд (торговельних кіосків, павільйонів, лотків, палаток тощо).

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі оголошено ...
Наступна новина: В Житомирській області МОН ...

КОМЕНТАРІ