Примусове лікування алкоголізма: Що це таке?

Примусове лікування алкоголізма: Що це таке?

26.08.18 14:37 0 827

Лікування алкоголізму в нашій країні офіційно заборонено. Однак, для багатьох алкоголіків добровільне позбавлення від залежності - це дуже важко прийняте рішення. Як допомогти їм в цьому?

Спочатку алкоголь вживають з цікавості, в компанії друзів, на урочистостях і вечірках. Майже всім, вперше спробували алкоголь, вони не подобаються. Згодом це проходить, а можливість повеселитися і розслабитися перетворюється в згубну звичку. Дуже легко відмовитися від навколишньої дійсності, відчути себе вільним від обов'язків, прийнявши певну дозу спиртного.

Проблема в тому, що почавши серйозно і щодня пити, люди перебувають у повній упевненості - в будь-який момент вони можуть не вживати алкоголь, варто лише захотіти. Тільки ось цей день ніяк не приходить, і тоді виникає необхідність застосовувати лікування від алкоголізму.

Як же так, скажете ви, коли прочитаєте ці рядки. Адже таке лікування заборонено!

Відповідь на найважливіше питання, яке стоїть перед багатьма, що живуть разом або поруч з алкоголіком - чи можна лікувати його, якщо не вдається спонукати прийняти проблему і добровільно йти до лікаря, - ви отримаєте далі, а дасть нам її співробітник центру анонімного лікування залежностей "Новая Жизнь": nc-newlife.com/lechenie-alkogolizma, в якому безпосередньо можна пройти примусове лікування алкоголізму в Києві.

Причини алкоголізму

Їх є кіль, але самі найпоширеніші:

  1. Не всі люди, що вживають алкоголь, стають залежними. Велику роль тут відіграє спадковість. Ті, у кого в роду зловживали спиртними напоями родичі, швидше піддаються цьому пагубному пристрасті;
  2. Наступна причина - невдоволення своїм становищем в суспільстві і небажання що-небудь змінити. Такі люди мають слабку волю, у них немає сил на боротьбу за виживання. За допомогою алкоголю вони намагаються втекти від дійсності і, поступово деградуючи, випадають із соціуму. Це може бути небезпечним. Лікування алкоголізму може врятувати життя оточуючих людей і вберегти від злочину самого залежного.

Ознаки алкоголізму:

  • На початковій стадії вживання спиртних напоїв стає все більш частим. Думки людини звертаються до пошуку приводів для випивки. У такій ситуації тільки мозок вимагає дозу, організм поки не задіяний в цьому процесі. Від неприємних відчуттів, головного болю вдається позбутися, випивши розсіл, таблетку, міцну каву або чай без спиртного;
  • Випивка стає систематичною. Вранці чоловік мучиться від похмілля. Поки не буде прийнято чергову чарка, полегшення не настає. Це початок залежності і її наслідок. В організмі, зазвичай природно самоочищається, затрималися шкідливі речовини - відпрацювання алкалоїдів. Почалася інтоксикація. У такій ситуації людина не може працювати, вчитися, його не цікавить сім'я, діти, він не може вирішувати проблеми і нормально функціонувати. Напрямок думок і дій алкоголіка на цій стадії звернені до пошуку чергової дози алкоголю. І це не просто бажання. Це - необхідність, подолати яку дуже і дуже важко, так як до мозку підключився весь організм. Він вимагає і кричить про це. Починається ломка, що супроводжується болем всього тіла, відсутністю апетиту, агресією. В такому стані скоюються злочини. Тільки дуже сильний і розсудлива людина може подолати пристрасть на цій стадії і самостійно припинити пити;
  • На останній стадії людина п'є постійно, деградує як особистість, руйнуючи безповоротно функції свого організму. Більшість людей при цьому часто впадають в запої, їх зовнішній вигляд набуває характерні риси: худобу, синюшність, отдутловатость, опущеність. У жінок зростає великий живіт, стають тонкими ноги. Якщо не вдатися до лікування, настає інфаркт, інсульт, смерть. Допомогти і врятувати алкоголіка може звернення до лікаря. Спеціальне лікування від алкоголізму тут - необхідний метод. Однак примус буває різним, і змусити людину лікуватися можна не обов'язково такими методами, як в радянські часи, коли з міліцією прямо з підприємства питущого доставляли в ЛТП. До речі, в більшості випадків таке лікування не мало передбачуваного ефекту.

Як змусити алкоголіка лікуватися?

Примусове лікування алкоголізму в Україні заборонене. Однак рідні можуть і зобов'язані мотивувати алкоголіка лікуватися. Це добровільне примус, створення мотивації у залежного як потрібного, незамінного для сім'ї члена - батька, чоловіка, брата. Воно повертало багатьох людей ціною титанічних зусиль до нормального життя. Для цього потрібно створити умови:

  1. допомогти припинити запій з вечора, викликавши хворому блювоту;
  2. очистити шлунок, даючи кисле і тепле пиття для виведення токсинів;
  3. вранці годувати протертим супом для зв'язки і виведення вмісту кишечника;
  4. при явних ознаках поліпшення стану вмовляти, пропонувати, аргументувати необхідність звернення до лікаря для лікування завісімості.После тривалої ломки і настав полегшення алкоголік може швидше погодитися на лікування.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что собой представляет ...
Наступна новина: Найчастіші причини поломки ...

КОМЕНТАРІ