Переваги та недоліки онлайн-кредитування

Переваги та недоліки онлайн-кредитування

27.08.18 12:43 0 1032

Епоха електроніки та глобального оцифрування відкриває перед людством унікальні можливості. Звичайно, деякі вправі вважати, що люди витрачають ці можливості незрозуміло на що (в деякому роді вони будуть праві). Втім, деякі позитивні зрушення, викликані проривом в Інтернет-технологіях, все-таки існують. Наприклад, завдяки Інтернету людині, що потребує грошей, не доведеться топати в найближче відділення банку, щоб отримати кредит. З наявністю гаджета з доступом в Мережу це цілком можна зробити в перерві між приготуванням їжі - благо, на отримання позики онлайн досить витратити всього лише 10 хвилин (до речі, зробити це можна на сайті https://zaimitut.com.ua/).

Онлайн-кредитування від банків і МФО

Варто розуміти, що більше переваг надається аж ніяк не банками, в яких за допомогою Інтернету можна залишити заявку на отримання кредиту, отримати схвалення і все-таки піти в відділення для отримання грошей. Кращі можливості надаються спеціальними мікрофінансовими організаціями. Ці кредитні установи дозволяють отримати мікропозики онлайн на карту, при цьому будь-які дії з оформлення кредиту здійснюються саме за допомогою Інтернету.

Процедура оформлення кредиту в МФО в Інтернеті досить проста. Спочатку потрібно ознайомитися з умовами надання кредиту. У більшості МФО ці умови між собою не відрізняються: позичальник повинен бути громадянином своєї країни, бути повнолітнім і в ідеалі мати якесь місце роботи, однак останній пункт має значення далеко не завжди. До речі, тим і гарні мікрофінансові установи в Мережі, що вони дозволяють отримати кошти навіть малозабезпеченим верствам населення - пенсіонерам, студентам, працівникам бюджетної сфери і так далі.

Недоліки онлайн-кредитування МФО

Дані МФО дозволяють отримати невелику суму на невеликий термін під певний відсоток. Якраз цей відсоток і є основний недолік онлайн-кредитування, так як він часто досягає значних розмірів. Має дана послуга певні недоліки і по відношенню до тих, хто цю послугу надають. Звичайно, в більшості випадків позичальники вказують в анкеті на сайті правдиву інформацію, проте трапляються і ті, хто оформляють кредит, а далі «рубають кінці» - тобто ліквідують абсолютно всі канали зв'язку і йдуть геть. Природно, по відношенню до таких людей застосовуються певні санкції (все-таки далеко не кожному хочеться мати справу з колекторами), проте часто самі кредитори втрачають свої гроші. Однак таких ситуацій все ж трохи.

Висновки

У будь-якому випадку можна сказати, що від онлайн-кредитування користі все-таки більше, тому для вирішення нагальних фінансових проблем скористатися цією послугою потрібно в обов'язковому порядку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Владислав Атрошенко ...
Наступна новина: В Житомирській області два ...

КОМЕНТАРІ