Навчальні заклади Чернігова готуються зустріти учнів 1 класу у рамках Нової української школи.

Навчальні заклади Чернігова готуються зустріти учнів 1 класу у рамках Нової української школи.

28.08.18 13:07 0 461
Нова українська школа – ключова освітня реформа, мета якої - створити школу, у якій буде приємно навчатись, і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Тут обіцяють прислухатися до думки дитини, вчити критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами.

Як відомо, минулого навчального року Чернігівська загальноосвітня школа І ступеня № 25 вже була учасником всеукраїнського пілотного проекту Нової української школи. Таким чином 2 зі 100-а пілотних класів по всій Україні навчалися саме в Чернігові. Цього ж року у такий спосіб вчитимуться всі 3200 чернігівських першокласники. Нова українська школа передбачає оновлення матеріальної бази: нові меблі сучасного зразка, дидактичний матеріал та комп'ютерна техніка.

Для цього передбачене фінансування із державного та місцевого бюджетів. Для Чернігова сукупно ця сума складає 12,034 млн грн. Із них, 40% коштів витрачаються на закупівлю дидактичних матеріалів для 1 класу (пропорційно до кількості класів), інші 40% - на закупівлю сучасних меблів (пропорційно до кількості учнів), ще 20% - на закупівлю комп'ютерного обладнання (пропорційно до кількості закладів освіти з 1-ми класами).

Станом на 27 серпня, у більшості шкіл навчальні кабінети, де розпочнуть навчання першокласники, вже повністю готові. У всі інші, за словами начальника управління освіти міської ради Василя Білогури, нові парти для 1-класу будуть завезені та зібрані до 1 вересня. Частина з них двомісні, частина – одномісні. Вибір типу меблів зумовлений санітарними вимогами до кожного конкретного навчального приміщення. Готуються зустріти дітей 1-го класу й вчителі – вони пройшли спеціальні тренінги, опанувавши додаткові педагогічні навички та вміння. На фото: навчальні класи для першокласників, які почнуть навчатись у рамках Нової української школи. У школах №2 та №20.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Гундич: 25 медіатек ...
Наступна новина: На Житомирщині 1237 класів ...

КОМЕНТАРІ