Чернігів: Спірні питання щодо будівництва мають враховувати інтереси містян і вирішуватись шляхом діалогу

Чернігів: Спірні питання щодо будівництва мають враховувати інтереси містян і вирішуватись шляхом діалогу

28.08.18 14:09 0 517
Минулого тижня під час сесії Чернігівської міської ради до Владислава Атрошенка звернулись жителі багатоповерхівки по вул.Рокоссовського, 2. На їх думку, забудовник, який зводить будинок на розі вул.Шевченка – Рокоссовського, облаштовує допоміжні об'єкти інфраструктури на території, що належить їх кооперативному будинку.

Як і обіцяв міський голова, зустріч представників жителів та забудовника, відповідних служб та управлінь Чернігівської міської ради, відбулась у понеділок, 27 серпня.

Представники забудовника пояснили, що наступна черга будівництва, а також стоянки для авто, які тут облаштують, не вийдуть за межі ділянки, яка відведена для будівництва. Втім жителі стверджують: новий будинок обнесуть парканом, займуть їх стоянку для авто, чим фактично створять незручності для заїзду транспорту, швидкої.

Щодо спірної території, яка у свій час використовувалася для обслуговування будинку по вул. Рокоссовського, 2 і яка кілька років тому була включена до меж ділянки, відведеної для новобудови, то вирішено в подальшому уточнити її межі. І, за пропозицією чернігівського міського голови, спробувати розділити її. У такому випадку, жителі будинку мають усвідомити: за цю землю доведеться сплачувати земельний податок.

Одночасно на вимогу міського голови, проектант та забудовник спільно з жителями мають виробити спільний план для благоустрою спірних територій і представити візуалізацію варіантів цього рішення.

За два тижні - орієнтовно 10 вересня - відбудеться наступна зустріч, до якої жителі та забудовник за участі міських служб, мають виробити спільні рішення та пропозиції.

— «Тут немає ніякого конфлікту. Обидвом сторонам потрібно просто більше спілкуватись, шукаючи спільне рішення», - наголошує Владислав Атрошенко.

Що стосується тимчасових споруд, які задіяні в будівництві і які розташовуються на прибудинкових територіях сусідньої багатоповерхівки, то їх приберуть після завершення робіт. А щодо розміщення об'єктів інфраструктури для подальшого обслуговування будинку, то для їх розміщення потрібно шукати спільне рішення.

— «Вимагаю від забудовників проявляти більшу повагу до міста. Вже на етапі проектування будівництва планувати і будинки, і допоміжну інфраструктуру так, щоб не заважати жителям сусідніх будинків і не створювати незручності для руху транспорту. З іншого боку, Чернігів повинен і буде розбудовуватися, розвиватись. А будь-яке будівництво – це незручності. І це теж потрібно розуміти», - вважає Владислав Атрошенко,

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ