Військово-технічна сфера має стати одним із ваших головних пріоритетів – Петро Порошенко українським дипломатам

Військово-технічна сфера має стати одним із ваших головних пріоритетів – Петро Порошенко українським дипломатам

30.08.18 11:22 0 437
Президент Петро Порошенко акцентував українським дипломатам на важливості розвитку та підвищення ефективності співпраці України з міжнародними партнерами у військово-технічній сфері. Про це Глава держави сказав на 13-й нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

За його словами, символічно, що уже доброю традицією стало відзначення Дня незалежності у колі щирих друзів і надійних союзників України.

«Я не можу уявити кращого доказу солідарності з Україною, як присутність прапорів наших партнерів на параді в Києві з нагоди Дня незалежності. Адже Росія боїться сильної України, яку підтримують віддані союзники», - сказав Президент.

Петро Порошенко додав, що на російських каналах репетували про те, що натівський чобіт топче український Хрещатик, що американці нарешті пройшлися в парадному строю столицею України, і думали, що такі оцінки нас ображають. «Насправді реакція була абсолютно іншою. І коли вже традиційно наші партнери різним кроком, в різній формі, під різними прапорами, але під однією дуже важливою єдністю світу і солідарністю з Україною – це було продемонстровано», - зазначив він.

Президент також зазначив, що кілька днів назад в Києві з візитом був радник Президента США з питань національної безпеки Джон Болтон. «Без перебільшення – діалог між Києвом і Вашингтоном, хочу окремо наголосити на цьому, ніколи не був таким інтенсивним, таким плідним, як . Чого варте лише рішення Президента США нарешті надати Україні оборонні летальні озброєння. Ви також мали можливість їх бачити на військовому параді. Це не лише результат неймовірного обсягу проведеної дипломатичної роботи, а й найкращий доказ того, що між Києвом і Вашингтоном існує надзвичайно високий рівень довіри», - зауважив Глава держави.

Президент звернувся до дипломатів: «Це має стати орієнтиром для подальшого розширення співробітництва з країнами, які можуть зробити важливий внесок у нашу безпеку. Саме військово-технічна сфера має стати одним з ваших головних пріоритетів».

Глава держави пояснив, що йдеться про отримання, в тому числі й придбання, оборонної зброї та тих її компонентів, які поки що не навчились виробляти в Україні.

«Але не менш важливо і те, що український військово-промисловий комплекс вже може запропонувати нашим партнерам сучасні зразки високоточної зброї, повністю виробленої в Україні. Бо Росія ж не тільки перекрила для нас, через ембарго закрила для нас весь свій ринок, і з 33% до 9% впала частка Росії у нашій зовнішній торгівлі. Була повністю закрита вся співпраця з першого дня чи, навіть, ще до агресії. І для мене це надзвичайно важливо, що титанічними зусиллями наша промисловість, зробила ті зразки, частину з яких ви бачили на святковому Параді військ», - зазначив він.

За його словами, дуже важливо мати можливість отримувати комплектуючі з країн партнерів. «Наполегливо прошу вас надавати допомогу нашим спецекспортерам, надавати необхідне сприяння для освоєння нових ринків при постачанні української продукції оборонно промислового комплексу», - сказав Петро Порошенко.

«Хотів би відразу розвіяти російський міф. Ми не озброюємося для того, щоб воювати, але й топтати нашу землю ворогу ніколи не дозволимо. Будемо битися, будемо звільняти. В тому числі і політико-дипломатичних шляхом, де основне навантаження лягає на ваші плечі. Ми зміцнюємо наш військовий потенціал, оскільки поруч з нами країна-агресор, здатна на будь-який виклик системі європейської та світової безпеки», - також зазначив Президент.

Водночас він наголосив, що Крим і частину Донбасу ми прагнемо повернути політико-дипломатичним шляхом. «Адже Мінські домовленості вже принесли користь Україні – нам вдалося не лише зупинити активну фазу російського наступу, але й добитися санкційного тиску на Москву з огляду на їх систематичне невиконання – невиконання Мінських домовленостей. Крім того, нам вдалося виграти час для розбудови арміїю. Бачите яку ми пройшли відстань для зміцнення нашої обороноздатності», - додав Глава держави.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Очищення ...
Наступна новина: В Україні удосконалено ...

КОМЕНТАРІ