Чернігів: Владислав Атрошенко: маємо щороку комплексно ремонтувати 2-3 заклади освіти,щоби далі за цим зразком іти у наступні

Чернігів: Владислав Атрошенко: маємо щороку комплексно ремонтувати 2-3 заклади освіти,щоби далі за цим зразком іти у наступні

30.08.18 09:07 0 899
На цьому чернігівський міський голова наголосив 28 серпня, під час щотижневої наради з підрядниками, обговорюючи завершення ремонтних робіт у навчальних закладах міста.

По-перше, варто нарешті відремонтувати всі санвузли у всіх школах Чернігова. Адже, за словами очільника міста, це сором для влади всіх років, що у окремих навчальних закладах вони досі не у належному стані.

Довідково. У всіх середніх школах міста - 332 санвузли, у дитячих садках – 624.

Надалі Владислав Атрошенко доручив управлінню освіти та управлінню капітального будівництва у наступному році сконцентрувати наявні кошти на 2-3-х школах: провести у них комплексні роботи з термомодернізації, замінити всі комунікації, відремонтувати всі коридори та класи, замінити освітлення, спортивні споруди та інше. Щоби заклади виходили на певні комплексні стандарти щодо навчального та виховного простору. І далі рухатися до того, щоб всі школи ремонтувати по такому зразку, переходячи від великих до малих.

Також ряд будівель дитячих садків вже підходять до завершення строку експлуатації. Відтак, на думку міського голови, управління освіти вже має прорахувати потребу у реконструкції і розширенні діючих, будівництво нових на наступні роки.

Щодо ремонтів у школах та садках, то вони мають завершитись до 1 вересня. Там, де підрядник з об'єктивних причин не встигає закінчити роботи до початку навчального року, не потрібно заради строків жертвувати якістю: краще взяти додаткові 2-3 дні і все зробити якісно.

Наразі по більшості навчальних закладів ремонти завершені. На фінальній стадії – ремонт першого поверху у школі №1, санвузлів у школах № 6 та № 11 .

Яскравим же свідченням відношення колишніх чиновників міста до освіти є факт приватизації земельних ділянок на території саду школи №16. Надалі на цих ділянках збудували приватні будинки.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чотири нові іменні зірки ...
Наступна новина: Житомирщина: мінрегіон ...

КОМЕНТАРІ