Як вибрати кадрове агентство при пошуку роботи?

Як вибрати кадрове агентство при пошуку роботи?

30.08.18 00:28 0 1213

Вибір кадрового агентства є непростим завданням для здобувача, і в той же час - необхідною умовою для того, щоб знайти гідну роботу. Пам'ятайте, що на вітчизняному ринку послуг з працевлаштування в рамках законодавчого поля можуть працювати 2 основних види кадрових агентств - рекрутингові агенції та агенції з працевлаштування. У чому між ними різниця?

Агентства підбору персоналу (або рекрутингові)

Такі агентства беруть плату з роботодавців і нічого не беруть за працевлаштування з тих, хто шукає роботу. Найчастіше в такі структури звертаються компанії, які шукають фахівців «під ключ»:

  • з конкретними навичками;
  • на чітко визначену посаду;
  • з певними вимогами до навичок, знань і досвіду претендентів.

Як правило, всі подібні вимоги досить високі з боку компаній, так само як і оплата компаніями-замовниками таких рекрутингових послуг.

Звертатися до рекрутингової агенції має сенс, якщо Ви - фахівець високого рівня, маєте технічну спеціальність або затребувану на ринку керівну позицію. Будь-яких зобов'язань щодо Вашого працевлаштування в рекрутинговому агентстві на себе не візьмуть, і працевлаштують Вас лише в тому випадку, якщо Ви в змозі претендувати на конкретну відкриту вакансію. Незважаючи на те, що вакансії в великих містах з'являються регулярно, далеко не всі власники бізнесу і керівники великих компаній готові оплачувати пошук персоналу під конкретні проекти або на конкретні посади.

Агентства з працевлаштування

Щоб співпрацювати з такою структурою, Вам треба буде заплатити гроші за внесення в базу даних і роботу з Вами (сума зазвичай складе 20 - 100 грн.); а додатково треба буде сплатити винагороду і після того, як Вас працевлаштують (сума другого платежу буде від сотні гривень. до 20-35% від Вашої першої зарплати). Тут вже роботодавець нічого не платить. Фінансова криза веде до того, що саме таких агентств стає все більше, а попит на них зростає.

Позитивною стороною від звернення в таке агентство є індивідуальна робота з кожним з претендентів до того, як претендента не візьмуть на нове робоче місце і його випробувальний термін не завершиться. Підготовка Вас як претендента, необхідних документів та контакти з роботодавцями - ось за це Ви і платите. Такі агентства корисні тим, у кого недостатньо досвіду, і тим, у кого є потреба у швидкому та активному пошуку роботи при мінімальних знаннях кадрового ринку і умов, які повинні пропонувати претендентам роботодавці.

Чи є сенс виконувати оплату за сам процес працевлаштування та в яких випадках? Однозначної відповіді немає, але все-таки правильно буде сказати «скоріше так, ніж ні». Агентство надає консалтингові послуги і шукає роботодавця, який готовий Вас прийняти. Це витрати, за які потрібно платити.

Вибір агентства базується ще й на питаннях порядності. Стовідсоткових гарантій працевлаштування немає, а тому необхідно пам'ятати, що надійність послуг визначається відсутність помилкових обіцянок.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Имплантация зубов - ...
Наступна новина: Звернення міського голови ...

КОМЕНТАРІ