На Житомирщині 9 агропідприємств вже отримали майже 800 тис. грн компенсації з держбюджету

На Житомирщині 9 агропідприємств вже отримали майже 800 тис. грн компенсації з держбюджету

31.08.18 09:11 0 473
На Житомирщині вже 9 агропідприємств отримали на рахунки компенсації у сумі 786,7 тис. грн з державного бюджету за залученими у національній валюті банківськими кредитами для покриття виробничих витрат.

Про це повідомив департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА 29 серпня.

— За інформацією департаменту, 9 агропідприємств Житомирщини скористались державною програмою, за якою впродовж року отримають 1,7 млн грн компенсації за відсоткові ставки кредитів, які залучили на покриття виробничих витрат. А саме – придбання насіння, засобів захисту, мінеральних добрив, паливно-мастильних матеріалів тощо.

І вже 786,7 тис. грн відшкодування перерахували на рахунки 9 підприємств з Андрушівського, Попільнянського, Житомирського, Брусилівського, Чуднівського та Бердичівського районів.

Під час останнього засідання, яке відбулось у серпні, комісія визначила 4 підприємства, які отримають компенсацію за пільговими кредитами на загальну суму 338 тис. грн з державного бюджету.

Загалом 9 сільськогосподарських товаровиробники області оформили кредитні угоди на 18,7 млн грн для покриття виробничих витрат, пов'язаних із закупівлею паливно-мастильних матеріалів, насіння, добрив, засобів захисту рослин, кормів тощо.

Конкурсна комісія продовжує прийом заявок та документів на отримання компенсації з державного бюджету за залученими у національній валюті банківськими кредитами.

Компенсації підлягають відсоткові ставки за:

* короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат;

* середньостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов'язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об'єктів сільськогосподарського призначення.

З переліком документів можна ознайомитись ТУТ.

Документи необхідно подати за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська 25, департамент агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації, каб. 212. Тел. для довідок: (0412) 47-46-28.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ