На Житомирщині 15602 учнів першого класу навчатимуться по-новому

На Житомирщині 15602 учнів першого класу навчатимуться по-новому

31.08.18 08:49 0 387
Нова українська школа – зміни, які з 1 вересня увійдуть у кожну школу. Це новий Державний стандарт, нові програми початкової школи, новий освітній простір, рівний доступ до якісної освіти. І 15602 учнів першого класу з 1 вересня навчатимуться по-новому.

Про це зазначила начальник управління освіти і науки ОДА Лариса Шевчук 28 серпня під час підсумкової колегії працівників освіти.

— «Нова українська школа на Житомирщині – це 861 школа, 952 перші класи, 15602 учня-першачка. Для того, щоб краще і цікавіше працювалося, Житомирщина отримала безкоштовні конструктори Lego «Шість цеглинок» для кожного першокласника та 1237 наборів «LEGO Play Box». Також для перших класів буде закуплено ноутбуки, багатофункціональні пристрої (кольоровий принтер, сканер, ксерокс) і ламінатори. У комп'ютери будуть завантажені дидактичні матеріали для вчителя. Зараз проходять тендерні процедури», – зазначила Лариса Шевчук.

За її словами, на Житомирщині вже є приклади того, як нова українська школа змінює учнів.

— «4 навчальні заклади у минулому році пілотували з проектом Нової української школи: Романівська гімназія, Житомирська школа №28, Новоград-Волинський колегіум і Коростенький міський ліцей. І випускники цих перших класів зовсім інші, не такі, як їхні ровесники. Вони веселі, розкуті, вільні, можуть говорити, діяти, вони свідомо роблять власні висновки у різних життєвих ситуаціях. Зараз вчителі цих пілотних класів стали гарними тренерами для колег», – розповіла Лариса Шевчук.

Крім того, важливим елементом НУШ є також перепідготовка вчителів. Проходять навчання і вчителі перших класів, і вчителі іноземних мов, які працюють з молодшими дітками.

— «Не нові стіни чи сучасне обладнання змінять освіту. Все залежить від вчителя, від його підходів. Він має вже працювати по-новому. Не стояти біля дошки чи на кафедрі сонцем для учнів, а бути з ними ближче, біля них, сісти з ними разом на килимок, щось розповісти. Звісно, злам не відбудеться відразу, але у нас всі вчителі перших класів проходять різноманітні навчання, і тепер справа за практичним втіленням», – наголосила начальник управління.

Ще однією складовою НУШ є зміни, які відбуваються зовнішньо.

— «Якщо ми говоримо про Нову українську школу, то це і той новий освітній простір, який створюється. Це яскраво пофарбовані школи, сучасно оформлені класи. Найскладніший процес у цьому – зміна звички, менталітету, коли всі хотіли фарбувати школи у бежевий чи сірий колір, – Житомирщина вже пройшла. І якщо ви бачите десь здалеку яскраву різнокольорову будівлю – можна з точністю сказати, що це школа. Радує, що у школах вже можна побачити яскраві меблі, м'які пуфи, кольорові крісла-мішки. Все це допомагає учням відчувати себе комфортно, бути більш вільними», – зазначила Лариса Шевчук.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі послугами ...
Наступна новина: Об’єднані територіальні ...

КОМЕНТАРІ