Владислав Атрошенко озвучив урядовцям питання взаємодії центральної влади,з одного боку,та Чернігова та Чернігівської області,з іншого

Владислав Атрошенко озвучив урядовцям питання взаємодії центральної влади,з одного боку,та Чернігова та Чернігівської області,з іншого

31.08.18 08:02 0 490
30 серпня, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко долучився до діалогової зустрічі «Влада та бізнес», яка проходить у рамках виїзного засідання Ради з просування експорту. І, скориставшись присутністю Першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, а також інших урядовців, озвучив питання взаємодії центральної влади, з одного боку, та Чернігова та Чернігівської області, з іншого.

Так, керівництво міста просить «Укрзалізницю» придивитись до нових маршрутів поїздів: ті, що прокладаються з Києва до країн Балтії, обходять Чернігів, так само як і шляхи експорту.

Є зауваження у міського голови і до розподілу державних коштів. Наприклад, цьогорічне фінансування через Державний фонд реконструкції та розвитку. Чернігівська область на останньому місці по розміру фінансуванню – і по загальній сумі, і у середньому розрахунку на 1 жителя. На думку міського голови, тут має буть рівний та об'єктивний підхід.

Також, можливо, прийшов час на всеукраїнському рівні придивитись до ФОП. Адже такий формат часто використовують для мінімізації сплати податків.

Що стосується експорту, то можливо варто подумати над запровадженням білоруського досвіду. Так, у Білорусі діє потужна державна програма, у рамках якої банкам відшкодовують частину відсотків за кредитами. Таким чином, техніку білоруського виробництва можна купити за пільговим кредитом.

Заважає експорту і незрозумілий і очевидно штучно створений ажіотаж щодо вантажних залізничних вагонів. Щороку їх не вистачає кілька тисяч. Це щораз створює додаткові проблеми для аграріїв-експортерів, для підприємств теплової енергетики. Владислав Атрошенко озвучив приклад, коли підприємство платило на кожній експортній тоні зерна додаткові 5-6$саме через проблему нестачі вагонів.

Можливо, варто скоригувати роботу митниці: жителі Білорусі, які масово скуповуються у чернігівських гіпермаркетах та на ринках, скаржаться на довгі митні перевірки, додаткову увагу з боку служб під час перетину кордону.

Іще один чернігівський приклад – представники естонських інвесторів, які створили підприємство, вже рік не можуть отримати коди на нішеву експортну продукцію. Тож міський голова закликав виключити із цього питання бюрократичну складову.

Щодо частини озвучених проблеми, то для їх вирішення були скеровані офіційні листи до відповідних служб, щодо інших – звернення, прийняті на сесіях міської ради. Тож формат озвучити ці проблеми публічно зумовлений тим, щоб використати додатковий канал комунікації з центральною владою.

Загалом, міський голова Владислав Атрошенко зауважив: сподівається на конструктивний діалог центральної влади з місцевою.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обследование зданий и ...
Наступна новина: Майже в кожній школі ...

КОМЕНТАРІ