Чернігів має рухатись до єдиних правил розміщення тимчасових торгових точок

Чернігів має рухатись до єдиних правил розміщення тимчасових торгових точок

31.08.18 08:22 0 907
На цьому чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив під час розгляду виконавчим комітетом 30 серпня питання «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24 травня 2011 року № 143 "Про порядок користування об'єктами благоустрою у м. Чернігові"».

Даним рішенням вносяться зміни до складу комісії, яка опікується, у тому числі, питаннями погодження розміщення у місті тимчасових торгових точок. Цими питаннями займатиметься КП «Паркування та ринок». А загалом цей напрям роботи у місті спрямовуватиме заступник міського голови Олександр Ломако.

Мета прийняття рішення – навести нарешті лад з малими архітектурними формами, тимчасовими торговими точками, щоб Чернігів рухався до європейських норм благоустрою. Особливо – парках, алеях, скверах, центральних вулицях міста.

За словами Олександра Ломако, комісія до кінця року винесе на розгляд виконавчого комітету форму та перелік місць, на яких буде дозволена тимчасова сезонна торгівля (кава, солодка, вата, морозиво, квас тощо).

Одночасно місто рухається до облаштування зупинок громадського транспорту, які подекуди перетворились у хаотичний набір кіосків. Цього року буде встановлено щонайменше 66 нових сучасних зупинкових комплексів.

Нагадаємо, що чернігівський міський голова неодноразово критично висловлювався стосовно зовнішнього вигляду малих архітектурних форм у місті, системно наполягаючи на зменшенні їх кількості та уніфікації дизайну.

«2019 рік має стати проривом у цьому напрямку», - заявив Владислав Атрошенко.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбулася ...
Наступна новина: Графік проведення Свята ...

КОМЕНТАРІ