Чернігів: Готовність до Дня знань: школа №29.

Чернігів: Готовність до Дня знань: школа №29.

31.08.18 09:08 0 477
У чернігівській ЗОШ №29 підготовка до нового навчального року майже завершена. Наразі тут докладають зусиль, щоб на свято Дня знань школа сяяла у буквальному значенні цього слова.

Сюди уже завезені нові меблі сучасного зразка та дидактичний матеріал для початкових класів, що передбачено концепцією Нової української школи (далі - НУШ).

Протягом літніх місяців у навчальному закладі провели поточний ремонт, підладнали підлогу, стелю та інше.

"Цього року у школі багато поточних ремонтних робіт зробили педагогічні працівники власноруч. Хоча це і не входить безпосередньо до їх посадових інструкцій. Люди з ентузіазмом та любов'ю ставляться до своєї роботи", - розповів начальник Управління освіти міської ради Василь Білогура.

Також у школі №29 з'явився іще один сучасний комп'ютерний клас. Тепер у закладі їх 3. Працює також і лінгафонний кабінет.

Цього року у ЗОШ №29 розпочнуть навчання 128 першокласників (4 класи). Це один із небагатьох освітніх закладів міста, де площа класних кімнат для першокласників складає більше 50 кв.м. Це дає можливість встановити тут одномісні парти, як і рекомендовано концепцією НУШ.

У більшості ж міських шкіл площа кабінетів - менша за 50 кв.м (у середньому - 40). Тож санітарні норми не дозволяють замовляти одномісні парти. Адже у навчальній кімнаті мають бути витримані відстані між партами, аби ця дистанція була безпечна та комфортна для дітей.

Загалом для ремонтів у навчальних закладах Чернігова цьгоріч спрямовано більше 130 млн грн.

"Сума нібито і значна. Втім, якщо зважити кількість об'єктів і проблем, які накопичилися за багато років, то цих коштів замало для того, аби все вирішити одразу. Тож у жодному навчальному закладі не відбулося 100-%-го капітального ремонту", - сказав Василь Білогура.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Посвідчення ...
Наступна новина: На Житомирщині 9 ...

КОМЕНТАРІ