Сонцезахисні окуляри: Що потрібно знати?

Сонцезахисні окуляри: Що потрібно знати?

31.08.18 14:34 0 1710

"Багато хто щиро переконаний, що сонцезахисні окуляри спочатку - для краси, а вже тільки десь потім для захисту від сонця. І хоча окуляри, будучи зі смаком підібраними, дійсно прикрашають обличчя і формують стиль, ця, косметична, їх функція - вторинна. Головне - окуляри повинні захищати очі від сонячного опіку. Звідси і їх назва - сонцезахисні!", - розповідає співробітник інтернет-магазину ochki-opt.com.ua, в якому можна придбати якісні сонцезахисні окуляри оптом.

Хоч корисні окуляри якісні, настільки ж небезпечні недоброякісні. Або ж невірно підібрані. Краще - роз'яснюють офтальмологи, - опинитися на сонці взагалі без окулярів, ніж в окулярах, в ефективності світловідбивання, тобто в захисних властивостях яких ви не впевнені.

Справа в тому, що незахищений затемненими стеклами очної зіницю, реагуючи на дратівливий світло, інстинктивно, мимоволі звужується. І тим самим захищається від опіку. І, навпаки, при начебто створеному світлофільтрами затемненні, а насправді лише імітації затемнення, зіницю, щоб компенсувати погіршення видимості, розширюється.

Ось і виходить, що недостатньо якісні світлофільтри, лише вводять очі в небезпечна помилка, і ті, замість того, щоб захищатися від сонця, навпаки, широко відкритим зіницею підставляються, приймаючи прямо на себе ультрафіолетовий удар. А це може призвести до опіку рогівки, захворювання сітківки, катаракті, і як наслідок, до погіршення зору ...

Почнемо з того, що одні й ті ж сонцезахисні окуляри не можуть бути універсальними для використання на всі випадки життя (якщо ви їх, звичайно, носите не тільки на лобі, як зараз дуже поширене). Окуляри з лінзами високого ступеня затемненности незамінні, наприклад, на лижному високогір'ї або на морському пляжі, але малопридатні для міських буднів - вже дуже поганий буде видимість. Проводити час в окулярах з такими сильними світлофільтрами в напівтемному барі може бути і круто, але ... дуже може спричинити проблеми для зору. А керувати автомобілем, та ще за відсутності сліпучого сонця, просто самогубство! І, природно, загроза іншим учасникам руху.

Інша крайність - окуляри, лише злегка затемнені: такі світлофільтри не будуть ховатись ваші прекрасні очі, але ... на яскравому сонці, інстинктивно захищаючи очі від яскравого світла, ви приречені постійно жмуритися, що не тільки саме по собі вас не прикрасить, але може стати причиною появи так званих мімічних зморшок.

Як же підібрати відповідні світлофільтри?! Та, легко: по категорії вподобаного вам зразка. Вони бувають від нульової до четвертої. Ця цифрова маркування, інформує споживача про здатність стекол захистити очі від світла тієї чи іншої інтенсивності, обов'язково наведена на дужці всяких хороших окулярів:

  • Скажімо, коли ви екіпіруетесь для поїздки на високогірний лижний курорт, то вам будуть потрібні фільтри вищої 4 категорії, пропускають 3-8 % світла;
  • Якщо ж ви переживаєте, що така тонування приховує від оточуючих принадність ваших очей, то на морському курорті цілком можна обмежитися фільтрами 3 категорії, светопропускная здатність яких в межах від 8 до 18 %;
  • Для міста в сонячні дні рекомендуються окуляри зі ступенем захисту від сонця 2 категорії, пропускають 18-43 % світла;
  • Якщо метеорологи віщують примхливу мінливу хмарність, то на це випадок підійдуть сонцезахисні окуляри 1 категорії із світлопропускним здатністю в 43- 80 %;
  • Нарешті, якщо ви і в похмурі дні не хочете розлучатися з темними окулярами, то в цій ситуації максимальну комфортність забезпечать сонцезахисні фільтри, щедро пропускають від 80 до 100 % надходить від трохи видного сонечка світла.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ