Навіщо вчити іспанську мову?

Навіщо вчити іспанську мову?

31.08.18 17:06 0 2409

У наш час знанням англійської вже нікого не здивуєш, і багато хто замислюється про оволодіння ще однією іноземною мовою, починаючи посилено шукати в інтернеті відповідь на питання, за вивчення якого ж мови варто взятися. Можливий також і інший варіант: англійська вам так і не дався, і ви хочете спробувати освоїти іншу мову. Сьогодні ми розповімо вам, чому варто звернути увагу на іспанську мову, як і де її найкраще вивчати. А розповість нам про засновник міжнародного проекту "Study Advisor": http://www.languagestudyadvisor.com/ispanskiy-yazyk-za-rubezhom/ispaniya.

Факти про іспанську мову

Щоб не бути голослівними, відразу ж перерахуємо тут кілька об'єктивних причин, за якими вивчення іспанської мови може стати альтернативою англійської або доповнити ваш мовної багаж.

Іспанська - один з найпоширеніших мов на планеті. Він займає третє місце після китайської та англійської, на ньому говорять майже 500 млн осіб по всьому світу. Це офіційна мова 21 країни (Іспанія - в Європі, Екваторіальна Гвінея - в Африці і майже всі країни Південної і Центральної Америки). Крім того, ця мова є рідною для 16,4% населення США, і при цьому висловлюватися нею може кожен четвертий житель країни. Крім усього цього, іспанська є другим найбільш використовуваним мовою при проведенні міжнародних переговорів після англійської.

У іспанської мови прекрасні перспективи. За прогнозами експертів, до 2030 року на іспанському буде говорити 7,5% населення Землі (близько 535 млн) і 20% - Європи.

Розширення культурних горизонтів: іспанську мову відкриває величезний світ літератури, театру, музики і кінематографії, не кажучи вже про можливість безпосередньо спілкуватися з населенням іспаномовних країн під час подорожей, що додатково збагатить ваш культурний досвід. Справа в тому, що іспанська - це мова дуже багатий, з безліччю способів вираження думки і відтінків сенсу, тому ніщо не може зрівнятися зі сприйняттям творів, створених на цій мові, в оригіналі.

Вивчення іспанської в іспаномовних країнах стане одним з найпрекрасніших дослідів у вашому житті. Наприклад, якщо говорити про Іспанію, тут вас чекає прекрасний клімат, доброзичливі і товариські люди, смачна їжа, красива природа, багата культурна спадщина, безліч можливостей для розваг та інших приємних сюрпризів, які перетворять процес вивчення мови в суцільне задоволення. Крім того, освоївши іспанська, ви зможете отримати освіту в престижних вузах Іспанії, дипломи яких дуже високо котируються в усьому світі.

Знання іспанської відкриває перед вами нові шляхи в області кар'єрного зростання і бізнесу. В даний час економіка Іспанії стрімко розвивається, в зв'язку з чим багато країн охоче вступають з нею ділові відносини. А це означає, що з кожним роком потрібно все більше фахівців зі знанням іспанської мови. Якщо ви при цьому ще й добре володієте англійською, ваші шанси знайти високооплачувану роботу збільшуються в кілька разів.

Іспанська досить проста для вивчення і дуже приємна на слух. Для україномовних освоєння іспанської вимови не представляє складності. Його граматика схожа з англійською, тому тим, хто володіє останнім, навчання дасться легше. В цілому можна сказати, що вивчати іспанську легко і приємно, особливо якщо ви при цьому зможете знайти «точки дотику» з мовою, що у випадку з іспанським зовсім не складно: кому-то подобається література, кому-то - музика, комусь - латиноамериканські серіали чи фільми Педро Альмодовара, хтось цікавиться життям Далі або Пікассо, хтось хоче слухати футбольних коментаторів в оригіналі, хтось обожнює фламенко або бачату, а хтось мріє пов'язати своє життя з іспанцем або іспанкою ... Подальше перерахування всіх варіантів цілком може вилитися в окрему статтю.

Якщо ви освоїте іспанська, вам буде набагато легше вивчити інші романські мови: італійська, французька, румунська, португальська, а також каталанська (офіційна мова Каталонії). Більш того, ви виявите, що цілком можете розуміти написане на цих мовах і в деяких випадках навіть вловлювати зміст сказаного. Заманливо, чи не так?

Висновки

Отже, якщо ми вас вже переконали, що вам життєво необхідно вивчати іспанську, приступимо до практичних порад про те, як і де це найкраще робити.

В цілому, способи вивчення іспанської - такі ж, як і інших мов, адже тут не можна придумати нічого нового: мовні курси, мовні школи, заняття з репетитором (особисто або по інтернету) або самостійне вивчення за допомогою самовчителів, сайтів і програм в інтернеті, мобільних додатків та ін.

Мабуть одним з найбільш ефективних і, поза всяким сумнівом, цікавих способів вивчення мови є мовне занурення, тобто оволодіння мовою в мовному середовищі - країні, де на нього говорять усі. Іспанія надає масу можливостей для цього. Більш того, записавшись в офіційну мовну школу, ви можете отримати навчальну візу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ