Пошукові магніти: Різновиди і застосування

Пошукові магніти: Різновиди і застосування

31.08.18 17:34 0 1742

Продавці та виробники пропонують нашій увазі пошукові магніти позиціонуючи їх, як спорядження для виявлення феромагнітних предметів.

Давайте розберемося, що таке пошуковий магніт і на які знахідки з ним можна розраховувати.

Пристрій пошукового магніту

Основними частинами є корпус і безпосередньо сам магніт, в якості додаткової деталі виступає рим-болт.

Корпус виготовляється їх стали шляхом токарної обробки або штампування. З метою запобігання впливу вологи - оцинковується.

Магніт виготовляється пресуванням або литтям зі сплаву неодиму (Nd), заліза (Fe) і бору (B). Звідси і його назва - неодимовий магніт.

Рим-болт служить для кріплення пошукового магніту до шнура і для механічного відриву поверхні магніту від предмета.

Неодимові магніти зі сплаву неодим-залізо-бор, на сьогоднішній день, мають найсильніші магнітні властивості та при цьому їх виробництво не є затратним, що забезпечує невисоку вартість в порівнянні з аналогами (до речі, придбати ці магніти можна ось тут).

До негативних якостей пошукових неодимових магнітів відносяться низька температурна стабільність (втрата магнітних властивостей при температурі більше 85 гр. За Цельсієм) і низька корозійна стійкість.

Якщо перше негативне якість для пошуковика не має практичного значення, то погана стійкість неодимового магніту до корозії може зіпсувати настрій. Щоб цього не сталося виробники, як правило, наносять на магніт захисні покриття (нікель, алюміній, цинк, полімери).

З метою запобігання випаданню магніту він вклеюється в корпус епоксидним клеєм.

Різновиди пошукових магнітів

У магазинах представлений великий вибір пошукових магнітів відрізняються діаметром, товщиною і, як наслідок, силою утримання предмета.

  1. Двосторонній пошуковий магніт. Найбільш універсальний пошуковий магніт - двосторонній, з двома точками кріплення рим-болта. Сила утримання (зусилля відриву) це величина з якої пошуковий магніт притягує до себе предмети містять феромагнітні метали. Найбільш поширені пошукові магніти з зусиллям відриву від 80 до 600 кг. Цей показник заявлений виробником і відповідає дійсності тільки в ідеальних умови, коли поверхню металу ідеально плоска і гладка, а зусилля на відрив направлено строго перпендикулярно поверхні. Якщо ж зусилля направлено в сторону, поверхня корозійна, між магнітом і предметом потрапляють бруд або пісок, або всі ці чинники діють одночасно - сила утримання значно знижується;
  2. Односторонній пошуковий магніт. Для ведення стрімкого пошуку призначені односторонні пошукові магніти. При закиданні з берега зручніше використовувати двосторонній магніт має додатковий отвір для рим-болта збоку, в цьому випадку не має значення яким боком він впаде на дно;
  3. Магнітний трал. Для пошуку на значних площах має сенс використовувати магніт-трал конструктивно призначений для тралення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ