Манекен: Як правильно вибрати?

Манекен: Як правильно вибрати?

31.08.18 18:04 0 2269

Манекен - це одне з основних приладдя для кравця, конструктора і дизайнера одягу. Навіть якщо вам все ще здається, що і без манекена все добре, не поспішайте робити висновки. Варто один раз спробувати попрацювати на хорошому манекені, і він стане вашим справжнім другом і помічником. Манекен незамінний для створення одягу для себе, для роботи методом наколки і обов'язковий для новачків в конструюванні і моделюванні. До речі, купити його за доступною ціною можна в гіпермаркеті dsmax.com.ua.

Незважаючи на те, що в класичному конструюванні ми будуємо викрійки на плоскій поверхні, ніколи не варто забувати, що в результаті одяг буде на фігурі людини.

Тому починайте оснащення свого робочого творчого простору з підбору манекена. У цій статті ми розповімо вам, на що варто звертати увагу при виборі манекена.

Для створення виробів з ідеальною посадкою необхідно знати основи конструювання і моделювання одягу. В процесі пошиття допоможе кравецькі манекен, який також зручно використовувати для підгонки вироби.

Манекен: Історія появи

Манекен - це виріб, що імітує форму людської фігури. На початку XVII століття для демонстрації нарядів в магазинах стали використовувати спеціальні ляльки. А вже в XVIII столітті почалося їх масове виробництво з дерева або пап'є-маше. Завдяки розвитку технологій з'явилася можливість робити манекени з легких і міцних матеріалів - поліуретану і пінопласту. Сьогодні перед тим, як вибрати манекен, спершу необхідно дізнатися, які види зустрічаються в продажу, їх переваги і недоліки.

Види манекенів

Все манекени можна розділити на дві основні групи - демонстраційні і виробничі. Демонстраційними в основному прикрашають вітрини магазинів і найчастіше їх роблять із пластику, хоча зустрічаються і нестандартні рішення. У таких манекенів може бути незвичайна поза чи розфарбування, оскільки він повинен привертати увагу покупця. Виробничі швейні манекени використовуються в сфері професійного пошиття одягу. У таких манекенів буде чітка статична форма і обов'язково текстильний чохол для вкаливанія шпильок. Отже, щоб дізнатися, який вибрати манекен, потрібно зрозуміти, для якої мети він вам необхідний.

Головні характеристики кравецьких манекенів - це м'якість і жорсткість. В м'який легко працювати шпильки, це необхідно для створення одягу за допомогою модельного методу. Жорсткий, який найчастіше виконують з пап'є-маше або скловолокна, - відрізняється зносостійкістю і не боїться високих температур, тому застосовується при волого-тепловій обробці.

Особливою популярністю серед любителів шиття користується розсувний манекен. Його перевага в тому, що можна відрегулювати розмір фігури під необхідний розмір. Але його не можна назвати професійним, він частіше застосовується на дому або в невеликих ательє. Розсувний манекен має регулятори розмірів, з якими не дуже зручно працювати, особливо в методі наколки. Цей розсувний механізм може швидко вийти з ладу, тому краще вибрати нераздвіжние манекен самого підходящого розміру і збільшувати його розміри накладками.

Критерії вибору манекена:

  1. Стандарт якості виготовлення;
  2. Відповідність розмірів і стандартних мірок;
  3. Якість матеріалів і стійкість стійки.

Висновки

Манекен - це один з найважливіших помічників кравця нарівні зі швейною машинкою і ножицями. Особливо важливо купити якісний манекен на самому початку навчання: він буде допомагати вам в роботі, а не створювати дефекти посадки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: В Киев - живыми: чем ...

КОМЕНТАРІ