На Тернопіллі у Підволочиській громаді дбають про культурний розвиток своєї місцевості

На Тернопіллі у Підволочиській громаді дбають про культурний розвиток своєї місцевості

01.09.18 08:49 0 516
Художня діяльність для жителів сільської місцевості відіграє чималу роль. Адже коли є аматорські ансамблі, художні та танцювальні колективи, художні гуртки, театралізовані групи – село живе і є активним.

Саме тому держава також приділяє велику увагу відродженню культурної галузі на селі. Зокрема, відновлюються будинки культури, які через відсутність фінансування протягом багатьох років перебували у занедбаному стані, а подекуди відкриваються й нові клуби.

Одним із таких прикладів, де громада вкладає кошти у покращення умов роботи та відпочинку у сільському клубі, є село Галущинці Підволочиського району. Село належить до Підволочиської ОТГ. І там протягом 2017-2018 років у ремонт глядацької зали та поточний ремонт будинку культури виділили понад 720 тис. грн. На ці потреби спрямували кошти із субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури громади та власні кошти.

Власне, як розповів голова ОТГ Віталій Дацко, у 2017 році вдалося капітально відремонтували глядацьку залу, а цього року попрацювали над водовідведенням та встановили нові ринви.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 1 вересня - проект ChAC ...
Наступна новина: Тернопіль - у трійці ...

КОМЕНТАРІ