В Житомирській області організатори та учасники Music camp розповіли про проект

В Житомирській області організатори та учасники Music camp розповіли про проект

01.09.18 11:54 0 563
Протягом п'яти днів діти з Житомира та інших населених пунктів області навчаються грати на кількох музичних інструментах і співати. Всі вони є учасниками проекту Music camp International, який вже вдруге відбудеться на Житомирщині. Про головну ідею, процес навчання та успіхи дітей розповіли його організатори і учасники під час прес-конференції вчора, 30 серпня.

Розкривала всі секрети кемпу головна вчителька Констанція Фортунато:

— — — «У нас є троє педагогів, які зростали на Music camp і є учні, які вже другий рік приймають участь. Під час всього навчального процесу діти повністю занурюються в музику. Якщо говорити про те чи будуть вони потім займатися музикою – важко сказати. Але сподіваюсь, що дні проведенні в кемпінгу будуть корисними і допоможуть розкрити якісь внутрішні таланти. Цей проект для дітей та про дітей».

Учасниками Music camp 2018 року стали 160 дітей, серед яких є й 38 дітей з інвалідністю – з ними працюють вчителі, які пройшли навчання в Києві.

Протягом дня учні кемпу навчаються грі на віолончелі, гітарі, дзвіночках та мають урок з хорового співу. З ними працюють викладачі та інтерни. Допомагають організовувати процес кілька десятків волонтерів.

Своїми враження від кемпу поділився учень Дмитро:

— «Я приймаю участь вже другий рік і здається, що лише тут можна так швидко опанувати те, що раніше здавалося неможливим. До того ж цьогорічний кемп відрізняється від минулорічного. Особисто я опанував ще один новий інструмент і знайшов нових друзів».

Організаторами Music camp International у Житомирі є голова ГО «Житомир, зроби голосніше!» Людмила Зубко. Допомогу в організації надає управління культури та туризму Житомирської ОДА.

— «Music Camp – це чудова ініціатива, яка підтримується вдруге Житомирською обласною державною адміністрацією. Щодня після завершення навчання я бачу щасливих дітей, які розвиваються як особистості. Цей проект руйнує всі стереотипи та бар'єри, підвищує рівень дитячої віри у власні сили та прагнення змінити світ на краще. Тому й девіз у нас такий «Вір у себе! Змінюй світ!», - відмітила в.о. начальника управління Тетяна Парфентієва.

У фінальний день Music camp International, 1 вересня, на сцені Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги відбудеться концерт. У його програмі виступ учасників кемпу у супроводі симфонічного оркестру. Також сюрпризом для всіх стане виконання пісні дітей разом із житомирським співаком.

Початок концерту о 16:00 год. Вхід – по запрошенням.

Всі бажаючі відвідати концерт можуть отримати запрошення за адресою: м. Житомир, Майдан Перемоги, 7 (Львівська майстерня шоколаду).

Нагадаємо, що учасники Всеукраїнського шкільного кінофестивалю «Жук» готуються до події.

Довідково. Music Camp – це інноваційна програма соціальних трансформацій за допомогою музики. Головна мета полягає в формуванні та розвитку відповідальних, співчутливих громадян, а не у розвитку музикантів. Упродовж 6 днів інтенсивного музичного включення в хоровий спів та групові інструментальні заняття, закінчуючи вражаючим концертом у супроводі провідних симфонічних оркестрів, діти надихаються встановлювати високі цілі, розвивати дисципліну, зосереджуватись і вміти працювати разом, щоб досягти більше, ніж хтось міг поодинці.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 8-9 вересня на ...
Наступна новина: Тернопіль: для авторів ...

КОМЕНТАРІ