В Житомирській області ще одну сучасну медіатеку відкрили для учнів Левківської школи.

В Житомирській області ще одну сучасну медіатеку відкрили для учнів Левківської школи.

01.09.18 10:25 0 634
Мультимедійну медіатеку, в якій учні із задоволенням працюватимуть та відпочиватимуть, відкрили у Левківській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Це вже четверта медіатека у Житомирському районі.

Відкриття оновленої бібліотеки відбулось вчора, 30 серпня, за участю начальника управління освіти і науки ОДА Лариси Шевчук.

За словами Лариси Шевчук, вже з 1 вересня учні зможуть користуватись новим комп'ютерним обладнанням та традиційними книжковими виданнями у сучасному приміщенні smart-бібліотеки.

— «Нова медіатека обладнана сучасним приладдям та новими яскравими меблями. Для роботи та допомоги учням у навчанні закупили мультимедійну дошку, комп'ютерну техніку, провели швидкісний Інтернет та влаштували полиці з книгами. Вартість переоснащення медіатеки складає 470 тис. грн», – зазначила Лариса Шевчук.

На ремонт приміщення та закупівлю меблів й обладнання використали 180 тис. грн з обласного бюджету, 240 тис. грн бюджету сільської ради та 50 тис. грн коштів освітньої субвенції з районного бюджету.

Облаштування медіатеки – це перший крок у реформуванні освітнього простору. У школі планують оновити клас біології, фізики та хімії, аби дітям було цікаво навчатися, а також облаштувати лінгафонний кабінет і міні-футбольне поле зі штучним покриттям.

У новому навчальному році медітеки також функціонуватимуть у Новогуйвинській і Озерненській гімназіях та у Станишівській ЗОШ.

Нагадаємо, що на Житомирщині триває процес зі створення мультимедійних бібліотек. У новому навчальному році функціонуватиме 25 медіатек в області. Про це наголосив голова облдержадміністрації Ігор Гундич під час відкриття smart-бібліотеки в Овручі.

Довідково: 3 серпня Левківська школа отримала статус опорної. Відвідують її діти з Левкова та довколишніх сіл. Це найбільша сільська школа в районі. Тут навчається 386 дітей, з них 54 – першокласники. В школі функціонує 19 класів, викладання в яких здійснюють 45 педагогів. Школа має шкільний автобус, яким доїжджає 93 учні: 13 з Клітчина, 38 – з Калинівки та 42 - з Димарки.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Школи Чернігова готові ...
Наступна новина: У Тернополі зі стін ...

КОМЕНТАРІ