На Тернопіллі у ТДМУ відбулася урочиста матрикуляція студентів першого курсу

На Тернопіллі у ТДМУ відбулася урочиста матрикуляція студентів першого курсу

01.09.18 12:23 0 592
Фах лікаря, провізора, стоматолога, медсестри, парамедика або фізичного терапевта здобуватимуть ще 1050 молодих людей, які цьогоріч вступили до Тернопільського державного медичного університету імені Івана Горбачевського. Церемонія матрикуляції студентів першого курсу відбулася 31 серпня, у внутрішньому дворі центрального корпусу вишу. Посвята в студенти ТДМУ розпочалася зі спільної молитви та благословення Архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора.

«Ви обрали шлях цілителя — це благородна та самовіддана справа. Бо нерідко доведеться жертвувати своїм часом та зусиллями заради порятунку життя. Ви повинні завжди пам'ятати, що на допомогу лікареві завжди приходить Господь, який скерує його помисли та здібності у вірному руслі. Нехай Бог благословить ваше ваше земне життя, що буде сповнене допомоги та піклування про інших та приведе вас до спасіння та життя вічного», – звернувся до першокурсників Владика Нестор.

Ректор ТДМУ, професор Михайло Корда привітав студентів з початком нового навчального року, розповів про досягнення університету та окреслив першочергові завдання.

З привітальним словом до студентів першого курсу Тернопільського медуніверситету звернувся голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Наша держава максимально зацікавлена у тому, аби сформувати майбутнє української медицини з креативних, активних та професійних молодих людей. у період впровадження медичної реформи, можливо, багато майбутніх лікарів ставлять перед собою питання: яка роль молодого випускника медуніверситету в системі охорони здоров'я Тернопільської області та України? Насамперед хочу відзначити, що успішне реформування третинного рівня надання медичних послуг дає можливість утворити в Тернопільській області щонайменше чотири госпітальних округи. Це означає, що медичні послуги районах області надаватимуться такого ж рівня, як у Тернополі на базі Університетської лікарні. У той же час реформа передбачає й гідну заробітну плату для фахівців, які надають якісні медичні послуги», — зазначив Степан Барна.

Кроки, що реалізовуються для реформування сільської медицини, з ініціативи Президента України Петра Порошенка, передбачають спрямування на її розвиток у Тернопільській області 220 мільйонів гривень, наголосив очільник області. Відтак, за його словами, вже цьогоріч це дає старт будівництву 18-ти нових амбулаторій у сільській місцевості Тернопільщини, переоснащення майже 200 діючих амбулаторій, а також придбання 130-ти одиниць транспортних засобів для сімейних лікарів.

Степан Барна окремо привітав студентів-іноземців, вихідців із більш ніж 19-ти країн світу.

«Тернопілля є, завжди було і буде гостинним краєм для громадян різних національностей. Щиро бажаю успіхів у здобутті омріяного фаху, а також популяризувати нашу неповторну культуру й духовність на своїй землі», — підсумував Степан Барна.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1405123042924610

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: для авторів ...
Наступна новина: На Тернопіллі на покращення ...

КОМЕНТАРІ