Чернігів: Владислав Атрошенко студентам: готові підтримувати молодих спеціалістів на їх першому місці роботи

Чернігів: Владислав Атрошенко студентам: готові підтримувати молодих спеціалістів на їх першому місці роботи

04.09.18 12:14 0 543
3 вересня, в Чернігівському національному технологічному університеті пройшли урочистості з нагоди початку нового навчального року.

Студентів привітав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«Звертаюсь до студентів – лишайтесь в Україні, шукайте ті напрями роботи, у яких можна заробити більше, ніж закордоном», - сказав міський голова.

За словами Владислава Атрошенка, Чернігів змінюється, а значить може змінюватись і Україна. Тож є можливість знайти улюблену справу, яка забезпечить і стабільний дохід.

Мета міського голови – щоб Чернігів у перспективі до 2020 року став найкращим обласним центром України серед рівних по потенціалу міст. Це перший етап. А наступний – стати рівними серед кращих.

«Готові підтримувати студентів, які демонструють успіхи у навчанні, яких буде рекомендувати викладацький склад і які захочуть залишитися працювати в Чернігові. Як міський голова готовий шукати відповідні бюджетні кошти для підтримки молодих спеціалістів. Найперше, спробуємо напрацювати компенсатори для роботодавців, щоб вони брали молодь на роботу і навчали», - сказав міський голова.

Як відомо, Чернігівський національний технологічний університет (ЧНТУ) – найбільший вищий навчальний заклад області. Об'єднує 6 навчально-наукових інститутів, 8 факультетів, 36 кафедр, працюють: Центр довузівської підготовки, Центр післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, Центр українсько-польської освіти, Науково-дослідний інститут управління і адміністрування, Британська кафедра, Інформаційний центр Європейського Союзу.

Цьогоріч до університету подано 6964 заяви від вступників на базі повної загальної освіти, із них – 2545 за першим пріоритетом, що на 87% більше ніж минулого року.

На перший курс вступили понад 700 студентів. Загалом же, на різні ступені освіти зараховано 2089 студентів денної форми навчання і 528 – заочної форми навчання.

ЧНТУ – єдиний в Чернігівській області заклад вищої освіти (ЗВО), що має сертифікат якості щодо надання освітніх послуг згідно ДСТУ ISO 9001:2009. Навчальний заклад має 52 угоди про співпрацю з іноземними вищими навчальними закладами та 6 угод з іноземними організаціями та підприємствами з 23-х країн світу.

У рейтингу ТОП-200 університетів України ЧНТУ на 93 місці (рейтинг за версією osvita.ua). А за цитованістю вчених в Google Scholar ЧНТУ знаходиться на 18 місці з показником 5559 цитувань.

За рейтингом «Вебометрикс» ЧНТУ у 2018 року значно покращив свої позиції та посів 43 місце за інтегральним критерієм.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дурак переводной онлайн
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ