Тернопілля: пам’ятка щодо отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Тернопілля: пам’ятка щодо отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

05.09.18 11:17 0 469
Починаючи з 1 вересня 2018 року при народжені дитини здійснюється надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», але не пізніше ніж через 30 днів з дня народження дитини.

Відповідно до затвердженого Порядку право на отримання «пакунка малюка» мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили народжену дитину.

«Пакунок малюка» надається на кожну народжену дитину.

Пунктом 9 Порядку визначено, що «пакунок малюка» видається під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку.

Якщо на день виписки у пологовому будинку були відсутні «пакунки малюка», місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача допомоги звертається до обласного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для забезпечення отримувача «пакунком малюка».

Тобто якщо на день виписки у пологовому будинку відсутній «пакунок малюка»*, для його отримання отримувач (мати, батько) подає заяву до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (заява оформлюється в пологовому будинку).

Згідно із заявою місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення забезпечує надання «пакунку малюка» (не більше ніж протягом 17 робочих днів) отримувачу за місцем проживання.

*Наразі здійснюється сертифікація товарів, що входять до «пакунків малюка», та організація їх доставки на обласний склад. Після надходження «пакунків малюка» на склад, їх видача здійснюватиметься відповідно до Порядку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині за 2 роки ...
Наступна новина: Фундація Lumos шукає ...

КОМЕНТАРІ