Чернігів: Після завершення будівельних чи ремонтних робіт має бути ідеальний міський простір

Чернігів: Після завершення будівельних чи ремонтних робіт має бути ідеальний міський простір

05.09.18 09:36 0 1167
Відповідну вимогу чернігівський міський голова Владислав Атрошенко поставив перед підрядними організаціями, які виконують будівельні чи ремонтні роботи по місту.

«Після завершення будівництва чи ремонту повинен залишитись ідеальний, зручний для містян простір. Це значить, потрібно і прибрати будівельне сміття, і ліквідувати незначні недоліки, і врахувати те, як об'єкт вписується в існуючу міську інфраструктуру. Тобто, щоб потім не доводилось міській владі ходити і вказувати підряднику на недопрацювання», - наголосив міський голова під час наради з проектантами та підрядниками 4 вересня.

Більшість об'єктів, які будуються чи ремонтуються у місті, комплексні. Тобто потребують і земельних робіт, і укладаня плитки, і асфальтування, і відповідних робіт з інженерними комунікаціями, на деяких – додатково озеленення та ландшафтниих робіт. Тож підрядники мають враховувати ці речі, представивши по завершенню повністю готову частину міського простору. А відповідні міські служби – все проконтролювати.

Такий же підхід обов'язково запровадити на етапі ремонту міжбудинкових проїздів у місті. Тобто не просто асфальтування, заміна бордюрів, а і врахування дощовідведення, приведення до ладу територій, що прилягають до відремонтованої міжбудинкової дороги.

Наразі у місті триває робота на знакових об'єктах. Завершується облаштування в'їзду до Чернігова з київського напряму: триває монтаж огорожі, влаштування тротуарів. На фінальній стадії - реконструкція Алеї Героїв, де завершили звезення землі, укладається плиткою остання частина алеї, розпочинається встановлення світильників, лавочок та іншого. Облаштовуються тротуари по вул.Шевченка. На вулиці Рокоссовського – в процесі реконструкція розподільчої полоси та тротуарів.

Також, за інформацією Управління ЖКГ міської ради, найближчим часом розпочнеться встановлення нових зупинкових комплексів. Цьогоріч їх змонтують більше 60-и. Там де їх встановлюватимуть, паралельно реконструюватимуть майданчики на зупинках громадського транспорту.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі вулиці ...
Наступна новина: На Тернопіллі учні ...

КОМЕНТАРІ