В Житомирській області житель с. Вереси отримує в місяць 20 тис грн за продаж сонячної енергетики

В Житомирській області житель с. Вереси отримує в місяць 20 тис грн за продаж сонячної енергетики

05.09.18 10:03 0 436
Про це розповів власник сонячної електростанції, який вже отримав компенсацію за встановлення обладнання та перші надходження від продажу електроенергії.

У селі Вереси Житомирського району нещодавно встановили сонячну електростанцію потужністю 30 кВт, і вже за липень отримали 20 тис. грн. від продажу електроенергії. Очікують, що окупити обладнання, матеріали та монтаж зможуть за 4-5 років.

У Бердичеві ж 7 червня в роботу запустили нову сонячну станцію потужністю до 15 кВт. На обладнання, встановлення та матеріали станції витратили понад 250 тис. грн., і вже отримали 50 тис. грн. компенсації з обласного бюджету за програмою підтримки жителів Житомирщини.

За розрахунками спеціалістів, ця електростанція має окупитися за 5-6 років, проте власник розраховує на трохи більший термін – 8-9 років. За червень та липень від продажу електроенергії вже отримали 9 тис. грн.

«При встановленні сонячної станції важливо враховувати багато нюансів її розташування. Найкраще, коли вся буде на півдні, проте на нашому даху частково на півдні, частково на сході. Важливо обрати компетентну монтажну організацію, котра проведе необхідні розрахунки і підбере найкраще місце для влаштування станції, щоб отримувати максимальну кількість сонячної енергії», - ділиться досвідом власник сонячної станції в Бердичеві.

Нагадаємо, що на Житомирщині діє обласна програма, завдяки якій жителі області за встановлення сонячних електростанцій можуть отримати відшкодування 20% (до 50 тис. грн.), та 15% на сонячні батареї та панелі. Про те, як отримати компенсацію – читайте тут.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі учні ...
Наступна новина: Тернопільська область єдина ...

КОМЕНТАРІ