На Житомирщині за 2 роки кількість доїльних апаратів збільшилась на 800 установок

На Житомирщині за 2 роки кількість доїльних апаратів збільшилась на 800 установок

05.09.18 11:01 0 458
Завдяки Програми розвитку агропромислового комплексу області, за якою протягом 2 років домогосподарства Житомирщини отримують компенсацію, кількість доїльних апаратів збільшилась на 800 установок.

Так за інформацією департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА, у 2017 та 2018 роках 590 господарств населення скористались підтримкою з обласного бюджету та отримали відшкодування на майже 3,9 млн грн.

Вже є близько 200 бажаючих жителів сіл, які утримують 3 і більше корів, отримати таке відшкодування. Адже установки індивідуального доїння пришвидшують процес у 2-3 рази, механізують процес доїння корів та зменшують витрати ручної праці.

Так як цей напрям агропрограми продовжує користуватися попитом серед жителів сіл області, ОДА знову готує документи для внесення питання щодо виділення додаткових коштів на виплату компенсацій за доїльні апарати на розгляд чергової сесії обласної ради.

Після прийняття відповідного рішення про додаткове фінанасування програми АПК обласна комісія знову розпочне прийом заявок та документів на отримання компенсації за закуплені установки індивідуального доїння.

Максимальний розмір компенсації, який можуть отримати жителі сіл області, не перевищує 7 тис. грн. Отримати таку компенсацію господарство населення має право один раз на 5 років.

Детально з іншими напрямками агропрограми можна ознайомитись ТУТ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ