Тернопілля: голова ОДА ознайомився з потужностями фермерського господарства «Коваль»

Тернопілля: голова ОДА ознайомився з потужностями фермерського господарства «Коваль»

07.09.18 09:29 0 401
Селянське науково-виробниче господарство «Коваль» – це приклад успішного сільськогосподарського підприємства, де створені робочі місця, гідно оплачується праця (середньомісячна заробітна плата на господарстві – близько 10 тис. грн., – прим.) і люди мають можливість працювати вдома, а не виїжджати на заробітки за кордон. Про це, ознайомившись з потужностями підприємства, зазначив голова облдержадміністрації Степан Барна під час робочої поїздки на Гусятинщину.

Одна із спеціалізацій фермерського господарства – вирощування картоплі. Для цього наявні відповідна сільськогосподарська техніка, сортувальні та пакувальні лінії. Працюють великі картоплесховища з холодильним обладнанням, де одночасно можуть зберігатися 8 тисяч тонн картоплі.

Як поінформував господар сільгосппідприємства Володимир Коваль, на господарстві використовують сучасну високопродуктивну сільськогосподарську техніку та обладнання. Це дає можливість у стислі терміни провести весь комплекс робіт, а також забезпечити підприємство високоякісним кондиційним насінням.

Щоб забезпечити господарство альтернативним джерелом палива для роботи зерносушильного комплексу та опалення виробничих приміщень, за словами Володимира Коваля, придбали та запустили лінію з брикетування соломи продуктивністю 650 кг брикетів в годину. Це дасть можливість також опалювати об'єкти соціальної сфери.

Не залишається підприємство осторонь соціального життя у селі, де працює та приділяє йому велику увагу. Допомагають також і Збройним силам України, соціально незахищеним верствам населення та учасникам АТО. А це, як наголосив очільник області Степан Барна, заслуговує на повагу.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1410109452425969

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вперше комунальні ...
Наступна новина: У Житомирській області на 9 ...

КОМЕНТАРІ