У Чернігові привітали спортсменів з Днем фізичної культури і спорту

У Чернігові привітали спортсменів з Днем фізичної культури і спорту

08.09.18 13:55 0 640
7 вересня, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако від імені нашого міста привітав спортивний актив області з Днем фізичної культури і спорту на урочистій зустрічі з цієї нагоди.

Кращих спортсменів, тренерів та інших фахівців спортивної сфери на цій зустрічі вітали зі святом керівники області та міста.

— - Вже третій рік поспіль на День міста в Чернігові відбудеться напівмарафон – і це демонструє, як влада міста й області намагається стимулювати масовий спорт і показувати, що він серед пріоритетів, - зазначив у вітальному слові Олександр Ломако.

Він підкреслив, що спорт високих досягнень починається саме з масового спорту. Останній є важливим ще й тому, що формує в людині найкращі якості, які знадобляться в житті незалежно від того, стане вона спортсменом чи не стане. Це і розуміння цілі та відчуття того, як до неї дійти, і само рівновага, і дисципліна, і витримка.

Тому з Днем фізичної культури і спорту заступник міського голови привітав не тільки спортсменів, а й усіх, хто прагне досягти в житті великих результатів.

— - Особливо велика повага – тим батькам, які своїх дітей у цьому стимулюють. Велика повага тренерам, тому що без їхньої праці та уваги не виростають великі спортсмени в жодному виді спорту. І я хочу подякувати спортсменам та ветеранам спорту за те, що ви нам даєте можливість відчувати гордість – і за свою країну, і за своє місто! – сказав він.

Олександр Ломако, а також заступник голови ОДА Наталія Романова та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук вручили державні нагороди, інші почесні відзнаки, а також сертифікати на грошові премії переможцям міжнародних змагань.



Розпорядженням Чернігівського міського голови, за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту у місті Чернігові та з нагоди професійного свята – Дня фізичної культури і спорту:

1. Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

* ЛУДАНИК Роман Вікторович, тренер-викладач з кікбоксингу комунального позашкільного навчального закладу "Дитячо-юнацька спортивна школа "Україна" Чернігівської міської ради.

2. Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

* ЄРМОЛЕНКО Ірині Миколаївні, тренеру-викладачу з волейболу комунального позашкільного навчального закладу "Дитячо-юнацька спортивна школа "Чернігів" Чернігівської міської ради;

* КОСТЮЧКУ Михайлу Володимировичу, тренеру-викладачу з боксу комунального позашкільного навчального закладу "Дитячо-юнацька спортивна школа "Атлет" Чернігівської міської ради;

* КРУПКУ Тимофію Олександровичу, вихованцю-спортсмену комунального позашкільного навчального закладу "Дитячо-юнацька спортивна школа "Атлет" Чернігівської міської ради;

* ФОМІНІЙ Любові Олександрівні, медичній сестрі комунального позашкільного навчального закладу "Дитячо-юнацька спортивна школа "Україна" Чернігівської міської ради.

Довідково:

Фізкультурною діяльністю у Чернігові охоплено більше 14 тис. чол., спортивною – 8,8 тис чол.

З 213-и видів спорту визнаних в Україні, в місті зареєстровано 68 видів, розвитком яких займаються дитячо-юнацькі спортивні школи, заклади освіти, федерації з видів спорту, спортивні клуби.

Щорічно планується і проводиться більше 150 офіційних міських змагань з 37 видів спорту. Більшість проводяться як «відкриті», що дає можливість запросити для участі в них спортсменів не тільки з інших міст України, але і з інших держав.

Наймасовішими та найпопулярнішими є змагання з футболу серед юнаків на призи Клубу «Шкіряний м'яч», Чемпіонати та Кубок міста серед чоловічих команд з футболу та футзалу (2 ліги), волейболу (5 ліг), баскетболу серед молодіжних команд (юнаки, дівчата).

У місті діють 6 спортивних шкіл, підпорядкованих Управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради («Атлет», «Чернігів», «Десна», «Авангард», «Фортуна», «Україна»), а також міський Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

Загалом у дитячих спортивних школах займається 6461 особа віком від 6 до 23 років.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Останній етап ...
Наступна новина: Що означають поняття ...

КОМЕНТАРІ