Порядок консульської легалізації документів для ОАЕ

Порядок консульської легалізації документів для ОАЕ

09.09.18 09:53 0 1071

Протягом останніх десятиліть Об'єднані Арабські Емірати привертають до себе все більше і більше уваги з боку громадян більшості країн світу. Власне, це і не є дивним, адже на сьогоднішній день держава відрізняється широким потенціалом для розвитку практично всіх популярних нині напрямків людської діяльності. Крім того, що ОАЕ, починаючи приблизно з 2000-х років набуло впевнене звання одного з найбільших світових туристичних центрів, в зв'язку з динамічним розвитком місцевої економіки, торгівлі і промисловості, що, відповідно, надає вельми райдужні перспективи для розвитку власного бізнесу на місцевому та міжнародному ринках.

Варто додатково підкреслити, що Емірати - це ще і держава з одним з найпривабливіших ринків працевлаштування в світі, адже величезна кількість компаній, які функціонують в країні на сьогоднішній день, а також продовжують відкривати досить великими обсягами, вимагає маси цінних кадрів, які в більшості випадків залучаються з-за кордону. Ну і нарешті таки, ОАЕ - держава, що надає одне з найбільш високоякісних утворень в світі. Підводячи підсумки, стає очевидно, що даний регіон є привабливим для практичного більшості населення нашої планети, і жителі України і найближчого зарубіжжя аж ніяк не стали винятком.

Для того, щоб законно організувати будь-яку діяльність на території Об'єднаних Арабських Еміратів, іноземний громадянин повинен виконати масу операцій з різною документацією, без якої легально проживати, працювати, вчитися і вести свій бізнес в межах країни на жаль, не вийде. Процес обробки документів для наділення їх юридичну силу на території ОАЕ - не можна назвати дуже простим, однак озброївшись кваліфікованою підтримкою кожен бажаючий зможе здійснити його безперешкодно і максимально швидко. До речі, якщо вам потрібно завірити свідотство про шлюб чи будь-який інший документ для ОАЕ, то зробити це можна в юридичному об'єднання «ЮСТ-груп»: http://ustgroup.com.ua/legalizaciya-svidetelstva-o-brake-oae.html.

Що потрібно зробити, щоб легалізувати документи для ОАЕ?

В першу чергу, легалізація документів, які були видані держструктурами в Україні або будь-якій країні, є виключно важливими кроком для подальшого існування і функціонування в межах даної держави. Необхідність в здійсненні даної процедури обгрунтована тим, що далекого 1961 року влада ОАЕ відмовилися ратифікувати Гаазьку конвенцію, згідно з якою країни-учасниці звільнялися від вимоги додаткового засвідчення офіційних паперів і обходилися виключно апостилем. Консульська легалізація документів для ОАЕ безсумнівно вважається актуальною мірою і на сьогоднішній день, тому з метою, щоб Ваші документи мали силу в даній країні, необхідно подбати про їх офіційному засвідченні компетентними органами.

Підлягають консульської легалізації документи для ОАЕ можуть бути використані для абсолютно різних цілей і намірів. До них відносяться такі офіційні папери, як атестати про середню освіту, дипломи та додатки до них, а також сертифікати, свідоцтва та інші документи з навчальних закладів, які знадобляться для надходження до місцевих університети або влаштування на роботу. Також консульської легалізації в ОАЕ підлягає документація з МВС, Міграційної служби та судових органів (довідки про несудимість, її відсутності на даний момент або погашенні судимості, документи, що свідчать про реєстрацію за місцем проживання, копії рішення суду та інші).

Також в завіренні потребують практично всі папери, видані РАГСом і паспортними столами: свідоцтва про народження, шлюб або розриві, про смерть, зміну імені або прізвища та інші. Ну і в більшості випадків узаконити знадобиться нотаріальні папери, такі як заяви і свідоцтва про сімейний статус, різні дозволи і довіреності, завірені нотаріальними органами копії документів, в тому числі копії документації юридичних осіб, виписки з податкових органів, дозвіл батьків або опікунів на виїзд неповнолітніх осіб за межі держави, медичні довідки та інше.

Як проходить процедура консульської легалізації документів для Арабських Еміратів?

Процес запевнення необхідної документації, отриманої в іншій країні з метою її легалізації в Об'єднаних Арабських Еміратах - багатоступінчастий і досить нелегкий, особливо, якщо не володіючи необхідними знаннями про місцеве законодавстві та нормативно-правовій базі здійснювати його самостійно. Зрозуміло, це також здійсненне завдання, проте на шляху можуть зустрітися численні перешкоди і труднощі. Озброївшись підтримкою «ЮСТ-груп», то зможете не тільки отримати більш детальну інформацію щодо кожного зробленого кроку, але і максимально прискорити і спростити процес підтрердження документації.

Порядок консульської легалізації документів для ОАЕ наступний:

  • Перший етап традиційно - переклад документа на англійську або (при необхідності) арабську мову, в залежності від вимог того чи іншого органу;
  • Перекладений документ необхідно завірити у нотаріуса, після чого його можна направляти на підтвердження і обробку в Міністерство юстиції країни реєстрації (Україна);
  • Після обробки Мін'юстом паперу перевіряються в Міністерстві закордонних справ країни реєстрації;
  • Далі документація направляється в посольство ОАЕ в країні реєстрації, після чого документи будуть надані до відповідного консульський орган на території ОАЕ;
  • Заключним етапом є МЗС Арабських Еміратів і після обробки і завірення документів в даній структурі вони матимуть юридичну силу на території ОАЕ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ