У Тернополі вшанували пам’ять жертв депортації українців

У Тернополі вшанували пам’ять жертв депортації українців

10.09.18 12:07 0 486
Ми завжди повинні пам'ятати про сотні тисяч депортованих з Лемківщини українців, які ставши жертвами військового злочину, змушені були покинути рідну землю та власні домівки. Про це наголосив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час мітингу-реквієму, мета якого — вшанування пам`яті українців-жертв депортації 1944-1946 р.р. та 1951 р.

Священнослужителі відправили молебень, відтак учасники поминального заходу поклали квіти до підніжжя пам'ятника.

«Тоталітарний режим намагався винищити українців, які проживали на території Лемківщини, Холмщини, Надсяння, Любачівщини, Бойківщини. Система не жаліла нікого, 482 тисячі людей було «вирвано з корінням», — зазначив Степан Барна.

Очільник області наголосив на важливості творення сучасної історії та відповідальності кожного українця. А також провів паралель з трагічними подіями, які переживає держава, коли тривають військові дії і тисячі громадян змушені були покинути рідну землю, аби переселитися на мирну територію.

Довідково:

9 вересня 1944 року була підписана Люблінська угода про евакуацію українського народу з території Польщі. Виселення супроводжувалася репресіями та кривавою розправою.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ