Шейкер для спортивного харчування

Шейкер для спортивного харчування

10.09.18 19:51 0 1628

Для досягнення поставленої мети спортсмени використовують спеціальні добавки - протеїн, амінокислоти, гейнери, енергетики та ін. Щоб спростити приготування напоїв і зробити їх вживання під час тренування максимально зручним використовуйте спортивний шейкер.

Широкий асортимент продукції ставить атлета в глухий кут при виборі аксесуара. Щоб придбати якісний і корисний товар необхідно враховувати кілька нюансів: форму, матеріал, обсяг та інше. Далі, ми розглянемо як вибрати шейкер для протеина і як правильно його використовувати?

Поняття і призначення

Шейкер - це спеціальна ємність для приготування спортивного харчування. Він активно застосовується спортсменами при силових і фітнес тренуваннях і дозволяє зробити однорідний напій за пару секунд.

Для чого потрібен шейкер? Він використовується для швидкого змішування порошкової спортивної добавки з рідиною. Це незамінна річ під час приготування білкової або білково-вуглеводної суміші.

Приготувати спортивне харчування в звичайній склянці або пляшці украй складно, оскільки залишаються грудочки і продукт прилипає до стінок ємності. Шейкер спортивний всередині містить невелику кульку або пластикову сітку. Саме цей елемент сприяє ідеальному розмішуванню порошкової суміші з рідиною, запобігає утворенню грудок, осідання порошку на стінках і дні ємності. Використовуючи шейкер для спортивного харчування, ви отримаєте однорідний напій.

Переваги

Шейкер має наступні переваги:

  • він легкий і ергонамічний;
  • він простий у використанні і догляді;
  • він дозволяє приготувати однорідний спортивний напій без осаду і грудочок;
  • він має камери для зберігання спортивного харчування і рідини.

Правила вибору

Розібравшись навіщо потрібен шейкер необхідно правильно його вибрати. Для цього обов'язково враховуються цілі і суб'єктивні чинники.

Вибір шейкера залежить від декількох критеріїв: обсягу, матеріалу, виробника і ціни. Важливий фактор - місткість ємності. Якщо вона буде використовуватися для приготування протеїнових коктейлів - вибирайте товар з невеликим обсягом (до 500 мл). Для гейнери потрібно більше рідини, тому віддайте перевагу ємності місткістю 650-700 мл.

Шейкери для спортивного харчування виготовляються з різних матеріалів. Металеві виглядають стильно і презентабельно, проте досить важкі. Силіконові легкі і мають цікавий дизайн і ергономічну форму. Найбільшим попитом і популярністю користуються вироби з харчового пластику. Вони мають невелику вагу і довгий термін служби, прості у використанні і догляді.

Вибір форми залежить суто від індивідуальних переваг. Головне, щоб на боковій стінці була мірна шкала для правильного розрахунку дозування препарату, а кришка щільно і надійно закручувалася на різьбу.

Як вибрати шейкер за кількістю камер? Двокамерні ємності мають відділи для води і спортивного харчування (протеїну, амінокислот, гейнера і ін.). У трикамерних є відділ для води, порошку і капсул. При цьому остання камера розділена на 4 відсіку, що дозволяє зберігати різні препарати. Четихкамерний має відділ для рідини, порошку, капсул і один для розміщення запасний порції спортивного харчування.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що таке кінезіо тейп?
Наступна новина: Тачскрін потребує допомоги: ...

КОМЕНТАРІ