Тачскрін потребує допомоги: Причини поломок і нюанси ремонту

Тачскрін потребує допомоги: Причини поломок і нюанси ремонту

10.09.18 19:57 0 1134

Мобільний телефон - це невід'ємний атрибут сучасної людини, який дозволяє йому завжди бути на зв'язку зі своїми рідними, друзями, колегами і діловими партнерами. На жаль, саме ця «мобільність» нерідко є головною причиною несправності телефонів: ми ненавмисно упускає мобільники на асфальт, в воду і так далі.

Компанії-виробники щорічно випускають все більш досконалі моделі мобільних телефонів, оснащених зручним тачскріном, фото / відеокамерою, можливістю підключення до Інтернету і масою інших додаткових функцій. Вже не за горами мобільний телефон, керований поглядом! Правда, навіть самий «наворочений» пристрій не застрахований від поломки. Сьогодні, ми розповімо про поломки тачскріна і розповість нам про це співробітник сервісного центру "Mobimaster - gsm", який безпосредньо займається заміною тачскрінів в Україні.

Приділимо увагу саме екрану. Наприклад, якщо говорити про ремонт iphone 4s заміна тачскрін відноситься до категорії найбільш частих поломок. Важливу роль тут відіграє великий розмір дисплея мобільного телефону. З одного боку, такий дисплей є перевагою для користувача, з іншого, у нього більше шансів отримати пошкодження при падінні. Нерідко екранна частина потрапляє до майстра розбитою. В цьому випадку, фахівець повинен поставити правильний «діагноз» - чи потребує телефон заміну екрану або можна обійтися заміною захисного скла. Однак не потрібно асоціювати несправність тачскріна тільки з механічними пошкодженнями.

Якщо скло дисплея абсолютно ціле, але сенсор перестав реагувати на натискання, як правило, досить замінити скло. Чому виникають проблеми з сенсорним склом? Однією з головних причин (50%) є потрапляння вологи всередину апарату. Запам'ятайте, що відразу після проникнення рідини під корпус мобільного телефону, його необхідно терміново показати майстру. Ні в якому разі не заряджайте «мокрий» мобільник - підключення до електромережі тільки прискорить процес корозії.

Проблеми з сенсорним склом можуть виникнути і через зависання програми, так званих, «глюків». Така симптоматика вимагає зміни програмного забезпечення. Звичайно, можна самостійно спробувати позбутися від дефектів в програмній частині телефону, але краще не ризикувати і довірити цю роботу досвідченого фахівця. Іноді в мобільних телефонах з тачскріном спостерігається такий небажаний «спецефект», як світіння білим, - це результат попадання вологи в механізм або наслідок пошкодження дисплейного шлейфу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ