Все позитивне,що відбувається у Чернігові – завдяки,у тому числі,сплаченим бізнесом податкам

Все позитивне,що відбувається у Чернігові – завдяки,у тому числі,сплаченим бізнесом податкам

11.09.18 14:40 0 504
Про це чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив під час церемонії нагородження переможців регіонального конкурсу «Підприємець року – 2018» 7 вересня.

«Як мер міста – вклоняюсь перед підприємцями за працю у непростих умовах. Закликаю спільно працювати, щоб здійнилась наша мета - до 2020 року Чернігів має стати кращим серед рівних по потенціалу обласних центрів", - сказав міський голова.

Також, на думку мера міста, суспільство поступово рухається до того, що платити податки стає модно. А на тих, хто ухиляється, чекатиме суспільний осуд.

Скориставшись нагодою, Владислав Атрошенко публічно закликав одного з переможців конкурсу у номінації «за високий внесок в інвестиційну діяльність» погасити борги по податках до місцевого бюджету. Представник підприємства, яке має іноземні інвестиції, погодився із необхідністю це зробити.

Цьогоріч незалежне журі визначило переможців у 7-и номінаціях:

* у номінації за високий внесок в інвестиційну діяльність: ТОВ «ІТАЛТЕКС МЕРІНО”, Фитнес-клуб KISLOROD, ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «ВВ»;

* у номінації за високий прогрес в експорті продукції: ТОВ «Прилуцький завод — «Білкозин», ПрАТ «ТЕРА», ТОВ «Компанія «Стимул-Інвест»;

* у номінації за високі досягнення в розвитку виробництва: ПП «Альтеп-Центр», ТОВ «Лавіс Груп», ТОВ «КОРЕП УКРАЇНА»;

* у номінації за високі здобутки в розвитку послуг: ТОВ «Племінне господарство «Бреч», ТОВ «Балу», Салон краси Нефертіті, Фитнес-клуб KISLOROD;

* у номінації за високі досягнення в розвитку малого та середнього бізнесу: ТОВ «ВТП «Облагропостач», INTA DESIGN Studio, СТО «MOTOR»;

* у номінації за успішний старт підприємницької діяльності: Компанія YO! Sweets, Торгова марка «ShaLiz»;

* у номінації за високі здобутки у підприємництві, що очолюються жінками: СТО «MOTOR» , компанія «ВІКТОРІ», ТОВ ТА “Ліга”.

Конкурс «Підприємець року» започаткувала Чернігівська торгово-промислова палата. Цьогоріч нагородження проводиться вже вп'яте.

Довідково. За даними фінансової звітності, великі та середні підприємства Чернігова (крім підприємств сільського господарства, банків та бюджетних установ) у січні–червні 2018 року отримали прибутковий фінансовий результат (сальдо) до оподаткування в сумі 144 млн грн.

99% всіх господарюючих суб'єктів у Чернігові – підприємства малого та середнього бізнесу. Фактично малим на середнім бізнесом займається 28% працездатного населення – 58 тисяч чоловік (тобто, майже третина). Це ФОП, їх наймані працівники, робітники малих та середніх підприємствах. У І півріччі 2018 року малим та середнім бізнесом сплачено 356 млн грн податків у бюджет міста. Це 61% від всіх надходжень.

У Чернігові за останні 2 роки запрацювали додаткові стимули для бізнесу:

* підприємствам-експортерам відшкодовується до 50 тис. грн витрат за участь у виставково-ярмаркових заходах за кордоном (у 2017-2018 роках такі кошти отримали 6 підприємств на загальну суму 210 тис грн);

* встановлено граничний розмір пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста для будівель промислового призначення - 0,01% (укладено 19 договорів);

* для фізичних осіб-підприємців ІІ групи ставка єдиного податку зменшена з 20% до 18%;

* діє ставка земельного податку для земель промисловості, транспорту та будівництва – 1% від нормативно-грошової оцінки (з у рахуванням пільги 1/3 на поточний рік).

Також прийнята Програма підтримки малого та середнього підприємництва у Чернігові на 2017-2020 роки. У рамках документу запущено інформаційну кампанію «Чернігів, купуй рідне!», проводяться навчальні семінари для вже працюючих підприємців та тих, які бажають розпочати власний бізнес, надається підтримка щорічному Бізнес-фесту «Разом до успіху».

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ