3-річна дівчинка з Житомирщини після операції чує і говорить.

3-річна дівчинка з Житомирщини після операції чує і говорить.

11.09.18 13:58 0 499
3-річна дівчинка із Житомирщини (Лугинський район), за яку переживала вся країна, вже говорить перші слова.

Ще нещодавно Дарина мала глухоту 4 ступеня. Проте звернення батьків до голови ОДА, депутатів, громадськості дали свій результат – родині вдалося назбирати необхідну суму, провести операцію та встановити імплантат. Тепер дівчинка чує і вже навіть говорить перші слова.

«Каже "мама", "тато", "дід", "Максим", "баба", "дай", "дякую", – з посмішкою розповідає мама дівчинки 25-річна Наталія. – Це хороший результат після операції, кошти на яку збирали всі. Зверталися до голови ОДА. Чоловіка сестра живе у Житомирі, і вона нам розповіла про Ігоря Петровича. Чоловік поїхав на особистий прийом. У грудні ми звернулися – і нам допомогли, вже у січні-лютому гроші у нас були. Звернення працюють, є добрі люди на землі. Зверталися про допомогу і через телебачення – дуже сильно допомогло, кошти надходили від багатьох людей».

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич навідав дівчинку і переконався, що результат є: Дарина чує і вчиться говорити.

«Коли в кінці минулого року на особистий прийом до мене приїхав молодий хлопець, батько 2 дітей і розповів про складний діагноз його доньки, я і уявити не міг, що ми зможемо вплинути на майбутнє дівчинки і вже менш, ніж за рік, я їй розповідатиму різні історії про своїх козаків», – згадує керівник області Ігор Гундич зустріч із батьком Дарини.

Голова ОДА висловив вдячність депутатському корпусу обласної ради, який підтримав рішення про спрямування 100 тис грн на операцію для Дарини:

«Дуже вдячний депутатам обласної ради – вони підтримали без вагань. Це приклад того, коли всі згуртувалися і допомогли з операцією родині. Це ще раз підтверджує: дуже важливо чути».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ