На Тернопільщині з робочим візитом перебуває литовська делегація

На Тернопільщині з робочим візитом перебуває литовська делегація

11.09.18 12:13 0 489
Тауразький повіт Литовської Республіки — надійний партнер Тернопільської області, активна співпраця з яким триває вже понад 10 років.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна 10 вересня провів зустріч з мером Шилальського самоуправління Йонасом Гудаускасом, директором адміністрації Шилальського самоуправління Раймундасом Вайтієкусом, директором гімназії ім. Сімоно Гаудешаус м. Шилалє Стасісом Норбутасом та головою староства поселення Кведарна Шилальського району Айварасом Добіласом.

Насамперед очільник області подякував гостям за відпочинок дітей військовослужбовців у Литві, де маленьких жителів Тернопільщини завжди чекає цікава й насичена програма.

«Це додаткова підтримка наших захисників, які відчувають піклування про їхні сім'ї. Діти учасників АТО мають чудову нагоду не лише відпочити, а й ознайомитися місцевою культурою та популяризувати свої українські традиції», — зазначив Степан Барна.

До слова, напередодні делегація з Литви побувала на фольклорно-мистецькому фестивалі «Борщівська вишиванка». Гостям припали до душі славні українські традиції, гостинна атмосфера й оригінальні борщівські вишиванки — невід'ємний елемент української духовності. Варто зазначити, що Тернопільська область свого часу підписала угоду про співробітництво з Тауразьким повітом в цілому, а Борщівський та Збаразький райони — з Шилалським та Пагегяйським самоуправліннями.

Як повідомили представники делегації, цьогоріч орієнтовно 300 дітей з України відпочивали у так званих Етнотаборах, у яких дізналися більше про литовську культуру, звичаї і традиції.

Під час зустрічі сторони обговорили можливість проведення дружніх спортивних турнірів, обмін досвідом організації військових навчань підрозділів територіальної оборони, а також реалізацію економічних проектів.

«Сподіваюся наша співпраця продовжиться й надалі. Ми зацікавлені у співробітництві за різними напрямами», — підсумував очільник області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: понад 50% ...
Наступна новина: Що треба знати про ...

КОМЕНТАРІ