Кроковий двигун vs серводвигун

Кроковий двигун vs серводвигун

11.09.18 19:24 0 2045

Серводвигун - це спеціальний електродвигун з негативним зворотним зв'язком, який призначений для застосування у верстатах з ЧПУ. Серводвигуни мають досить високими швидкісними характеристиками, а також високою точністю позиціонування.

Серводвигун - це невибагливий робочий елемент, який входить до складу промислового обладнання. При правильній експлуатації серводвигун здатний працювати 24 години на добу. До речі, в Україні придабати серводвигун можна на сайті https://www.yahont.com.ua/products/servoprivody-i-.

Історія серводвигуна

Сучасні серводвігателі з'єднали в собі всі досягнення науково-технічного інноваційного поступу, тому здатні розвивати величезні швидкості обертання при досить високій потужності. Великий діапазон регулювання обертання валу серводвігателя засобами програмного забезпечення при істотному прискоренні або гальмуванні, робить це обладнання просто незамінним для застосування в верстатах або потокових лініях і багатьох інших конструкціях.

Порівняння крокових двигунів і серводвигунів

Як відомо серводвігателі поєднують в собі досить велику потужність і компактність. Однак дані мотори можуть функціонувати, тільки якщо в наявності є електронний блок. Зв'язка сервомотора і електронного керуючого модуля іменується - сервоприводом. Одна з основних переваг сервомоторів перед ШД (кроковими двигунами), це, безумовно, плавністю ходу. Присутність зворотного зв'язку створює умови для точного позиціонування положення, а також швидкості обертання валу сервомотора.

Відмінність крокових двигунів

Як правило, крокові двигуни для управління їх роботою теж вимагають наявності електронних блоків, однак на відміну від сервомоторів вони не вимагають зворотного зв'язку і функціонують в своєму дискретно режимі. Безпосередньо сам кроковий двигун - це електродвигун особливої конструкції, який перетворює задають йому імпульси в дискретне переміщення з певною кількістю кроків.

В цілому ж, крокові двигуни застосовуються в тих випадках, коли за рахунок повної відсутності модуля зворотного зв'язку потрібно зменшити вартість приводу. За принципом роботи, серводвігателі з кроковими електромоторами багато в чому схожі і в деяких випадках навіть можуть використовувати стандартні електронні пристрої.

Застосування крокових двигунів

Крокові двигуни можна використовувати в сучасних наукоємних пристроях, тому як точність їх функціонування досить висока. Тому, навіть, незважаючи на інтенсивність реалізовувати функції, в роботі вони невибагливі, довговічні і дуже надійні. Крокові електродвигуни інтегруються в різні системи автоматизації виробництва, наприклад, починаючи від верстатів з ЧПУ (числовим програмним управлінням) і закінчуючи аналітичними приладами.

Якщо немає потреби в занадто високій точності роботи виконуючого механізму і плавності руху при «не» великих швидкостях подачі, то придбання дискретного пристрою дозволить істотно скоротити витрати на обладнання, тим самим заощадивши кошти, тому як вартість крокової двигуна разом з керуючим блоком, істотно нижче сервоприводу.

Крокові двигуни відносяться до типу безколлекторного обладнання постійного струму. Тому, як і будь-які двигуни, де відсутня колектор, вони мають досить високу надійність і значний термін служби. У порівнянні з традиційним включенням двигунів постійного струму, крокові двигуни вимагають присутності електронних схем комутації спеціальних обмоток під час роботи. Кроковий двигун, це вельми і вельми дорогий пристрій, тому якщо точність позиціонування не значна, в місце них найдоцільніше використовувати звичайні колекторні двигуни.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати детективне ...
Наступна новина: Что нужно знать об оценке ...

КОМЕНТАРІ