На Тернопіллі бюджет,подальша децентралізація,дерегуляція та інноваційний розвиток – ключові ініціативи на наступну парламентську сесію

На Тернопіллі бюджет,подальша децентралізація,дерегуляція та інноваційний розвиток – ключові ініціативи на наступну парламентську сесію

12.09.18 12:46 0 547
Конструктивні дискусії щодо проекту бюджету на 2019 рік, подальші ініціативи по децентралізації та дерегуляції, а також забезпечення інноваційного розвитку економіки – ключові теми нової сесії Парламенту, яка стартувала у вересні. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час Форуму «Повна мобілізація: спільний план дій». Захід відбувся в рамках низки публічних дискусій з питань реформ і напрацювання плану дій влади й громадськості на наступний рік.

Глава Уряду наголосив, що вибори без сумніву матимуть вплив на якість рішень, які будуть пропонуватися в найближчі місяці. І ризик популізму задля дестабілізації ситуації в країні – присутній. Саме тому ключове завдання Уряду, Парламенту і громадськості – в діалозі забезпечити стабільність і подальше економічне зростання.

Першим пунктом такого діалогу є подальша децентралізація як основа змін в державі. «Я занепокоєний рішенням про призупинення виборів. Думаю, це тимчасові труднощі. Не сумніваюся в цьому. Але їх треба буде здолати і розблокувати процес виборів до ОТГ», - сказав Володимир Гройсман.

Далі, на його думку, увагу треба приділити розвитку громад, який враховує питання управління в органах місцевого самоврядування, планування територій, питання адмінустрою, забезпечення субвенцій на розвиток ОТГ.

«Потрібно забезпечити і підтримати подальше зростання. Економіка дає непогані сигнали щодо зростання. Його поки що недостатньо для системних зрушень, але ситуація оптимістична», - зазначив Глава Уряду.

Він сказав, що ріст великою мірою стримують наявні ризики, передусім накопичені за 2005-2013 роки борги. «Зараз нам треба підтримувати граничний дефіцит (бюджету) у допустимих межах, щоб не нарощувати борги, а, навпаки, їх зменшувати, а також утримувати інфляцію», - зазначив Володимир Гройсман.

Одночасно в фокусі роботи Уряду - захист прав бізнесу, в тому числі в рамках подальшого запровадження ініціатив закону «маски-шоу стоп», реформування контролюючих органів в бік посилення їх відповідальності перед суспільством, заохочення інновацій шляхом підтримки стартапів і розбудови індустріальних парків.

«Так само продовжимо дерегуляцію. Ми провели 6 хвиль, відмінили 760 застарілих нормативних актів, які стримували розвиток бізнесу», - сказав Володимир Гройсман. В плані спільної з Парламентом роботи – запровадження єдиного рахунку для сплати податків, використання електронних чеків, опрацювання механізмів концесії, продовження малої приватизації через ProZorro.

«Моя позиція тверда, я базуюсь на реальних кроках, які зроблять Україну сильнішою», - сказав Володимир Гройсман.

Джерело: Урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ