Ще 3 підприємця Житомирщини отримають часткове відшкодування кредиту з обласного бюджету

Ще 3 підприємця Житомирщини отримають часткове відшкодування кредиту з обласного бюджету

12.09.18 12:04 0 448
Таке рішення прийняла 11 вересня, конкурсна комісія з відбору бізнес-проектів на часткове відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб'єктами малого і середнього підприємництва. Однак, всі підприємства області, котрі отримують таке відшкодування кожні пів року звітуватимуть про кількість офіційно працевлаштованих робітників.

«На розгляд комісії подали три заявки підприємці області, котрі вже придбали обладнання за кредитні кошти. Всі вони працюють в деревообробній галузі», - зазначив в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Віктор Градівський.

Комісія заслухала бізнес-проекти та плани розвитку трьох підприємців і вирішила підтримати їх. Таким чином всі три заявника отримають часткове відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами.

Для підприємства в Ємільчинському районі, котре займається переробкою деревини, взяли кредит на придбання пилорами виробництва Німеччини. Загалом на нове обладнання витратили 2 млн грн. На підприємстві працює наразі 91 найманий працівник, середня заробітна плата складає 7540 грн. Це від початку запуску нової лінії виробництва підприємець збільшив кількість робітників на 5 осіб, в планах найняти ще 5.

Також в Ємільчинському районі на лісопильному виробництві закупили нове обладнання для переробки деревини вартістю 450 тис. грн., з яких кредитні кошти у сумі 420 тис. грн. На лісопильному виробництві працює 6 робітників, планують збільшити штат ще на 3 працівників.

В Андрушівському районі для свого деревообробного підприємства бізнесмен отримав кредит на збільшення виробничих потужностей. Основна діяльність – випуск паливних брикетів, проте обслуговують дві котельні при школах та виробляють іншу дерев'яну продукцію. У штаті наразі 4 працівники. Комісія наголосила на тому, що цьому підприємцю необхідно збільшити кількість найманих робітників, щоб належним чином забезпечити роботу свого виробництва з новою лінією.

Конкурсна комісія підтримала бізнес-плани трьох заявників, проте зауважили на тому, що підприємці повинні не просто розвивати власний бізнес, але й збільшувати кількість робочих місць.

Нагадаємо, що відповідно до нових умов Порядку часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, підприємці можуть отримати відшкодування:

* у розмірі облікової ставки НБУ – наразі 17%, у випадку, якщо беруть кредит до 1,5 млн грн;

* у розмірі 400 тис. грн у разі, коли кредит становить понад 1,5 млн грн.

Відшкодування підприємцям, які отримали кредит на розвиток власної справи понад 1,5 млн грн, здійснюватиметься таким чином: 400 тис. грн компенсації ділитиметься на кількість місяців користування кредитом (до 36 місяців) і виплачуватиметься щомісячно.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Молодіжна рада при ...

КОМЕНТАРІ