Коли може знадобитися допомога юриста?

Коли може знадобитися допомога юриста?

12.09.18 21:52 0 782

Незважаючи на те, що послуги юриста користуються сьогодні великою популярністю, а їх визначення присутнє в самих різних нормативних документах і актах, самі по собі вони в більшості випадків залишаються незрозумілими для більшості простих громадян (більш детальна інформація є на сайті Юридичної фірми Абсолют).

Якщо говорити коротко, то під юридичними послугами розуміється допомога грамотних юристів щодо захисту прав клієнтів з використанням законних засобів і методів. Важливо розуміти, що юристи допомагають клієнтам відстоювати свої права в самих різних конфліктних ситуаціях. При цьому слід враховувати, що:

  1. будь-який юрист діє виключно з волі свого клієнта;
  2. всі дії юриста повинні бути законними;
  3. реально права клієнта захищає судова і правоохоронна системи, а юрист лише допомагає в цьому.

Вибираємо юриста правильно

Вибирати юриста потрібно дуже ретельно, оскільки від грамотності та кваліфікації обраного фахівця безпосередньо залежить результат справи.

Ще кілька років тому вибрати грамотно фахівця було набагато простіше, оскільки всі організації та фахівці, які бажають надавати юридичні послуги, проходили ліцензування. Однак сьогодні юридичні послуги відсутні в переліку видів активності, які підлягають обов'язковому ліцензуванню. Трохи краще йдуть справи в сфері адвокатського захисту - закон зобов'язує адвокатів реєструватися в Мін'юсті, дотримуватися адвокатську таємницю і страхувати професійну відповідальність.

Види юридичних послуг

Всі юридичні послуги умовно можна розділити на дві великі частини:

  • послуги юриста для організацій, тобто для юридичних осіб;
  • послуги для звичайних людей, тобто для фізичних осіб.

Правове регулювання представляє собою величезну сферу, однаково добре розбиратися у всіх аспектах якої не може жодна людина. Саме з цієї причини кожен юрист має спеціалізацію, тобто працює в тій чи іншій сфері, наприклад, в сімейному або кримінальному праві.

Види юридичних послуг безпосередньо залежать зі спеціалізаціями юристів. Якщо вам потрібна грамотна консультація по тому чи іншому питанню, то необхідно вибрати юриста у відповідній сфері.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Чому варто відвідувати ...
Наступна новина: Анализ крови на гормоны

КОМЕНТАРІ