Екіпірування для початківця футболіста

Екіпірування для початківця футболіста

12.09.18 23:39 0 1085

Бути справжнім Мессі або Роналду мріє кожен футболіст. Футбол дозволяє розвивати витривалість, координацію і командний дух. І хоча цей вид спорту не вимагає надмірних витрат на екіпіровку, існує перелік необхідних аксесуарів для індивідуальних потреб. Вони покликані захищати від травм, дозволяють тренуватися з максимальною часткою ефективності. До речі, купити якісну футбольну екіпіровку можна в інтернет магазині soccerlife.com.ua.

Бутси

Одна з найважливіших деталей гардеробу початківця футболіста. Не потрібно поспішати і вибирати найдорожчі моделі на лавках. Для перших тренувань підійдуть кросівки з непоганою підтримкою стопи і хорошими амортизаційними показниками. Це допоможе пом'якшувати навантаження при ударах. Визначивши тип покриття, на якому проходитимуть ігри, слід вибрати бутси з відповідною підошвою:

  • «TF» - многошіпокві, або, як їх ще називають, стоноги. В ідеалі, вони створені для ігор на штучному газоні або на хороших натуральних полях. На ділі такі бутси вибирає більшість. Футболісти відзначають, що вони підходять і для паркетного залу;
  • «IC» - «футзалкі», призначені виключно для ігор у залі з паркетним або гумовим покриттям. Для амортизації використовується пінна прошарок, що знижує і стомлюваність ніг спортсмена;
  • «FG» - «копочки», розроблені для натурального покриття. На підошві присутні жорсткі шипи з фторопласту. У такому взутті грати на паркетній або штучному газоні неможливо - гарантовані перевантаження ніг і спини;
  • «AG» - «копочки» для штучного покриття;
  • «SG» - бутси з металевими шипами, які підійдуть для ігор на пухкому або мокрому полі.

Гетри

Під час примірки гетр, потрібно звернути увагу на комфорт, а не на дизайн. Краще відразу міряти і взуття, і гетри разом - так можна підібрати вдалий комплект, який не створюватиме незручностей і заважати руху. Краще віддати перевагу синтетичним гетри, які будуть повністю закривати щитки.
Вибір екіпіровки для початківця футболіста

Щитки

Футбол - різновид спорту, що відрізняється близьким контактом. Тому захист повинен бути передбачена заздалегідь. Велика частина ударів дістається гомілки. Тому футбольні щитки - обов'язковий атрибут футболіста. Вони повинні відповідати анатомічним рельефам, зручно облягати ногу, захищати гомілкову частину.

Форма

Форма для футболу не повинна відрізнятися вигадливістю. У теплу погоду без опадів потрібні футболка і шорти, в холодну - спортивні штани звуженого крою. Шви виробів повинні бути рівномірними і м'якими, щоб не натирати шкіру. Для верхнього одягу згодиться толстовка або вітровка, в разі вітру, дощу або снігу.

М'яч

Заняття повинні проводитися зі спеціальним м'ячем, який буде відповідати зросту і ваги футболіста. Для дорослих розмір м'яча стандартний. Краще віддавати переваги натуральним матеріалам - шкіра прослужить набагато довше, ніж штучний аналог.

Рукавички

Якщо гравець виступає в амплуа воротаря, йому не обійтися без цього атрибута. Рукавички пом'якшать удар, виступлять захистом, не дадуть вискочити м'ячу з рук. Вони забезпечують амортизацію, впевнено облягаючи руки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Домики для собак: А чи ...
Наступна новина: Измельчитель веток: Кому он ...

КОМЕНТАРІ