Газові пальники: Що потрібно знати?

Газові пальники: Що потрібно знати?

14.09.18 17:22 0 918

Газові пальники стали незамінними в нашому житті. У поході, на дачі і в побуті вони приносять нам користь. Ми вже не можемо уявити свою роботу без цього помічника. Пальники підключають до газових балонів, які заправлені газом із суміші ізобутану, пропану й бутану. Вони заповнені в спеціальних балонах в різних пропорціях. Від дотримання пропорцій залежить робота пальника при низькій температурі.

Види балонів з газовою сумішшю

Балони з газом є універсальними і підходять до всіх видів пальників. Види туристичних газових балонів:

  • різьбовій;
  • цанговий;
  • проколюваний;
  • клапанний.

Газовий балон нарізного типу можна приєднати до пальника методом накручуванням самого пальника або шланга на різьбу.

Цанговий балон кріпиться до пальника спеціальним з'єднанням натискного типу. У цангового балона стінки тонші, ніж у нарізного. Можуть пом'яти в місці з'єднання з пальником. Це створює незручність при установці.

Проколюваний балон від'єднати від пальника не можна до повного витрачання газу, що не зовсім практично. Цей тип балона вважається дачним і його необхідно використовувати до повного спустошення.

Клапанний туристичний газовий балон EasyClick від Campingaz і Coleman кріпиться до пальника за допомогою спеціальної системи з'єднання однакової торгової марки. Перевагою цього кріплення є виключення навіть найменшого витоку газу. А недоліком - відсутність універсальності. Складно знайти балони цієї ж фірми, якщо скінчиться газ. А ви перебуваєте далеко від фірмових магазинів. Перехідників на інші види балонів немає. В основному вони розповсюджені в Європі. В Україгі вони широкого застосування не знайшли.

Палича-виручалочка - перехідник

Найпоширенішим видом з усіх видів балонів є цанговий. Купити їх можна практично в будь-якому місці. Тому що вони набули широкого поширення. Якщо подорож передбачає переліт на літаку, то треба пам'ятати, що газ перевозити на цьому виді транспорту не можна.

Тому потрібно взяти до свого пальнику, який підключається до різьбового балона, перехідник до цангового балону (більш детально, про нього читайте тут). У поїздах поклажу не перевіряється, тому при бажанні газові балони можна взяти з собою. Знову ж в цілях безпеки краще всього придбати за місцем перебування і безпосередньо до відправки в подорож.

Перехідник - це пристрій, що дозволяє підключити газовий пальник і газовий балон різних типів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Художній переклад: Що це ...
Наступна новина: Що таке термокружка?

КОМЕНТАРІ