Що таке термокружка?

Що таке термокружка?

14.09.18 17:31 0 915

Термокружка це в першу чергу кружка, тобто посудину, посуд для зберігання і споживання напоїв, холодних або гарячих. Отже, основне призначення - це зручність при розпиванні напою.

Якщо зануритися в етимологію слова кружка, то стає зрозуміло, що це слово походить від слова коло. А чому круг? Та все просто, тому, що круг це та форма предмета, яку найпростіше тримати в руці. Руки у нас просто такої форми.

Людина вже давно використовує вогонь, для розігріву напоїв і їжі і з тих пір, як він це робить, у нього є проблеми з тим, як пити з кухля, якщо при цьому не тільки напій, але і сама кружка гаряча. З давніх-давен, ця проблема вирішується тим, що до кружки, як правило, з боку, прилаштовують ручку. Незважаючи на те, що це довгий час вирішувало питання з розпиванням напою з гарячою кружкою в даний час це рудимент, який навіть в деякій мірі заважає.

Одна з особливостей кружки з ручкою, це те, що її потрібно брати, тільки, певним "правильним" чином. А це накладає обмеження і може навіть впливати на безпеку. Уявіть, наприклад, що Ви перебуваєте за кермом і при цьому намагаєтеся вільною рукою взяти термокружку знаходиться у відведеному для неї підстаканнику (як правило, це справа біля ручки перемикання швидкостей). У разі, якщо Ваша термокружка має ручкою або ще якимись аксесуарами, такими, як шнур для підігріву і т. д. - Ви потрапляєте в зону ризику, так як часто доведеться, нехай на мить, але перевести погляд з дороги на власне саму термокружку.

У разі, якщо Ваша термокружка без ручки, то Ви можете її взяти звичним рухом, не відволікаючись від дороги. Саме до такого висновку прийшли вчені з Американської компанії BRUGO, які розробляють автомобільні термокружкі.

Коли з'явилася перша термокружка, можна сказати, що це був просто стакан з кришкою. У ті далекі часи, він як правило мав носик і при цьому кришка щільно не прилягає, її основне призначення було - власне утримання тепла. У міру розвитку галузі, сучасні термокружки придбали кришку, яка щільно відокремлює вміст від зовнішнього середовища. З'явилася нова характеристика - герметичність.

Сучасні термокружки, як правило, герметичні, або, принаймні, претендують на герметичність. У той же час, носик трансформувався в отвір в кришці з якого можна пити напій, при цьому не побоюючись проливання. Отвір може закриватися кришечкою або іншим механізмом, у міру надобності.Ітак, сучасна термокружка - герметична, зручно лежить в руці, з отвором в кришці, безпечна і не має ручки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Газові пальники: Що ...
Наступна новина: Як видати книгу в Україні ...

КОМЕНТАРІ