Славомір Новак оцінив якість відремонтованих доріг на Тернопільщині

Славомір Новак оцінив якість відремонтованих доріг на Тернопільщині

15.09.18 08:40 0 437
У четвер, 13 вересня, на Тернопільщині з робочим візитом перебуває в.о. голови Укравтодору Славомір Новак. У нашій області він уже не вперше, а тому добре володіє інформацією щодо стану відновлення основних магістралей. для інспекції він обрав дві важливо-стратегічних дороги М-12 Тернопіль – Підволочиськ та Р-41 обхід Тернополя.

«Дороги в Україні не ремонтувалися десятиріччями, тому про жоден комфорт на дорозі не йшлося. Лише тепер завдяки реформам, які впроваджують Президент та Уряд, відновлення магістралей стало більш, ніж реальним. Тернопільщина також не виняток. ми оглянули абсолютно нову, капітально відремонтовану, розширену магістраль М-12 Тернопіль – Підволочиськ, яка не ремонтувалася 30 років! Тепер ця автотраса якісна та зручна, що вже встигли оцінити водії», – зазначив Славомір Новак.

У свою чергу голова ОДА Степан Барна поінформував, що цього року Тернопільщина на відновлення автошляхів отримала безпрецедентну суму коштів: 1,3 млрд. грн. – на дороги державного значення та 315 млн. грн. – на дороги місцевого значення! «Таких капіталовкладень, як наголосив очільник області, наші дороги не бачили ніколи».

Він також навів порівняльну статистику, як змінювалося фінансування на ремонт доріг в області протягом останніх років. У 2015 році, за його словами, на всі дороги як загального, так і місцевого значення залучили 120 млн. грн., у 2016-ому – 373 млн. грн. та у 2017-ому – 870 млн. грн.

Варто зауважити, що дорога М-12 є частиною транснаціонального коридору Go Highway Гданськ – Одеса. В межах Тернопільської області він проходить через траси М-09 Тернопіь-Львів (повна назва Тернопіль-Львів-Рава-Руська, - ред.) та М-12 Тернопіль-Підволочиськ (повна назва Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка, - ред.). Протяжність дороги М-12 майже 39 км. Вартість – 777 млн. грн. Протяжність дороги М-09 – 39 км. Вартість 375 млн. грн.

«В Європі основою розвитку мережі транспортного сполучення TEN-T є єдиний принцип – поєднати якісними дорогами великі індустріальні центри із морськими портами. Ініційований проект GO Highway має поєднати транспортним коридором українські порти Чорного моря з Балтійським та Північним морями. В 2017 році проект GO Highway ми почали втілювати в життя завдяки додатковому фінансуванню Уряду у розмірі 800 мільйонів гривень. Цього року спрямували на цей проект додаткові 4 мільярди гривень окремого фінансування», – повідомив Славомір Новак.

У рамках робочого візиту він також оглянув новий обхід Тернополя Р-41 від Білої до ТРЦ «Подоляни»! Його протяжність 14,5 км. Вартість – 250 млн. грн. Обхід дозволить забезпечити комфортний проїзд водіїв усіх видів транспорту через усю область із Заходу на Схід.

Злагодженою роботою – до масштабного оновлення доріг Тернопільщини!

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі фармацевти ...
Наступна новина: За сприяння служби ...

КОМЕНТАРІ