За сприяння служби зайнятості Тернопільської області працевлаштовано понад 17 тисяч осіб

За сприяння служби зайнятості Тернопільської області працевлаштовано понад 17 тисяч осіб

15.09.18 08:49 0 499
Цьогоріч більше 5,6 тис. роботодавців подали у службу зайнятості Тернопільщини інформацію про 28,9 тис. вакансій. Також у базі даних служби зайнятості числиться 6 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел. Станом на 1 вересня 2018 року актуальними були 3304 вакансії, в т.ч. для робітників – 1754, для службовців – 1156. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

«Найбільшим попитом користуються вакансії водія автотранспортних засобів, продавця, тракториста, в'язальників схемних джгутів, кабелів та шнурів а також професії, які не потребують спеціальної підготовки: підсобні робітники, вантажники та прибиральники службових приміщень. Серед службовців найбільшим попитом користуються бухгалтери, менеджери, медсестри», — зазначив Василь Олещук.

За 8 місяців 2018 року через службу зайнятості Тернопільщини шукали роботу 32,7 тис. осіб, з них 20,1 тис. мали статус безробітного. За сприяння служби зайнятості області вдалося працевлаштувати 17 174 особи, з них 6053 безробітних.

З компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування отримали роботу 350 осіб зі статусом безробітного. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 26 безробітним відкрити власний бізнес. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 2206 осіб.

У січні-серпні ц.р. 1207 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію. Завершила профпідготовку 991 особа, з них 95% вже працевлаштовано.

Пресова служба Тернопільського обласного центру зайнятості

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Славомір Новак оцінив ...
Наступна новина: Тернопільщина входить до ...

КОМЕНТАРІ