Славомір Новак: Наразі середній європейський показник ремонту магістралей – 70%. Тернопільщина пішла значно вперед

Славомір Новак: Наразі середній європейський показник ремонту магістралей – 70%. Тернопільщина пішла значно вперед

15.09.18 13:12 0 595
Тернопільська область – одна з п'яти найкращих областей в Україні за темпами виконання робіт з будівництва доріг. Про це наголосив в. о. голови Укравтодору Славомір Новак під час візиту на Тернопільщину. У рамках робочої поїздки він оглянув стан виконаних робіт на стратегічно важливих автошляхах М-12 Тернопіль-Підволочиськ та Р-41 обхід Тернополя.

«Рівень виконаних робіт з будівництва доріг на Тернопільщині становить 87%. Це дуже хороший показник, адже по усій країні він – 67%. Для порівняння, ще два роки тому, у цей період будівельного сезону, рівень виконання робіт складав 14%. Середній європейський рівень виконання робіт на цей час будівельного сезону – 70%. Тому за два роки ми досягли рівня європейських стандартів», - підкреслив Славомір Новак.

Також він зазначив, що завдяки спільним зусиллям, на Тернопільщині намагатимуться зробити дороги якісними та комфортними.

За словами Славоміра Новака, контроль якості виконання дорожньо-будівельних робіт, а саме ремонту, реконструкції та експлуатаційного утримання, здійснюється завдяки ДНТЦ «Дор'якість». Також за якістю будівельних робіт стежать облавтодор та громадськість.

«На засіданні Кабміну Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів про збільшення фінансування доріг у наступному році за рахунок надходжень від акцизного податку. Також зросте і субвенція на місцеві дороги, яка цього року становила по Україні 11,5 млрд. грн., а наступного року очікуємо близько 17 млрд. грн. Тернопільська область у 2018 році отримала 315 млн. грн., а наступного року плануємо спрямувати 500 млн. грн. Держава, платники податків виділяють великі кошти на ремонт доріг, тому потрібно їх розумно використовувати і якісно працювати», – наголосив Славомір Новак.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: 15 вересня ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ